Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                         Καστοριά, 08 Απριλίου 2022

      Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ της ΕΣΠΕΕ Καστοριάς συναντήθηκε με τον Βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ, κ. Ζήση Τζηκαλάγια, στο γραφείο του στην πόλη της Καστοριάς

      Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό  κλίμα. Το ΔΣ κατέθεσε υπόμνημα και ενημέρωσε τον κ. Βουλευτή  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, αλλά και για  θέματα που απασχολούν σε γενικό επίπεδο τους στρατιωτικούς, με βάση τις προτάσεις της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

      Αναλυτικότερα, στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που διεξήχθη είχαμε την ευκαιρία μεταξύ άλλων, να ενημερώσουμε, μεταξύ άλλων, τον κ. Βουλευτή σχετικά με τις εξελίξεις στα παρακάτω θέματα:

  α. Το επίδομα παραμεθορίου για τους υπηρετούντες στο 15ο Σύνταγμα Πεζικού.   

  β. Την νυχτερινή αποζημίωση και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις για το εν λόγω θέμα.

  γ. Την μισθολογική αποκατάσταση των Αξιωματικών συναδέλφων μας προερχόμενων από τον θεσμό των ΕΜΘ.

  δ. Την βαθμολογική αποκατάσταση των καταταγέντων αξιωματικών στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.) τα έτη 1991 (τάξη 1993) και 1992 (τάξη 1994).

      Επίσης στην συζήτηση που αναπτύχθηκε έγινε ιδιαίτερη μνεία για τις συνέπειες που αναδεικνύονται σε μια σειρά από θέματα τα οποία χρονίζουν και αφορούν την μέριμνα του προσωπικού.  Από την πλευρά του, ο κ. Βουλευτής τόνισε ότι γνωρίζει τα παραπάνω θέματα καθώς ορισμένα τα είχε κομίσει και αναλύσει στον κ. ΥΕΘΑ στο  παρελθόν σε συνάντηση τους. Υπογράμμισε ότι θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες της ΕΣΠΕΕ Καστοριάς για την επίλυση τους. Επίσης τόνισε ότι θα ενημερώσει τον ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλο Νικόλαο για όλα τα θέματα που του παραθέσαμε το συντομότερο δυνατό. Τέλος, στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας και επικοινωνίας, δόθηκε υπόσχεση και από τις δύο πλευρές για συνέχιση των επαφών και για την από κοινού προσπάθεια να επιλυθούν τα προβλήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στις μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς .