Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Στελέχωση Τ.Ν.Ε.Ε.-Σχολείο Εξουδετερωτού/Ναρκοθηρευτή (EOD)

Σε συνέχεια σχετικού δημοσιεύματος σε αναγνωρισμένου κύρους ιστοσελίδα θεμάτων στρατιωτικού ενδιαφέροντος (https://www.militaire.gr/exypiretiseis-kai-sti-dyk-apisteytes-kataggelies-apo-vatrachanthropoys-gia-epilektikes-epiloges), υπό μορφή χιονοστιβάδας έφτασαν στην ένωσή μας ανώνυμες καταγγελίες - παράπονα όσον αφορά την στελέχωση του νεοσύστατου Τ.Ν.Ε.Ε.(Τμήμα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων) με χαμηλόβαθμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς εξειδίκευσης βατραχανθρώπου.

Συγκεκριμένα μας αναφέρουν ότι η μετάθεσή τους στο Τ.Ν.Ε.Ε. από τη Δ.Υ.Κ. έχει καθαρά εκδικητικό χαρακτήρα, καθώς ένα ποσοστό 90% των συναδέλφων που τοποθετήθηκαν στο εν λόγω τμήμα έχουν υποβάλλει αναφορά σχετικά με την  ΜΗ φοίτησή τους σε προηγούμενα σχολεία εξειδίκευσης θέματος παρά την πολύχρονη παρουσία ως προσωπικό της ΔΥΚ  και την επιχειρησιακή  εμπειρία τους.

Στις εν λόγω αναφορές ζητούν να μάθουν με ποιά κριτήρια επιλέγεται το προσωπικό που φοιτά στο σχολείο θέματος, αν δε δεν υπάρχουν ποιός ο λόγος, για ένα τόσο σημαντικό σχολείο εξειδίκευσης το οποίο αποφέρει και ένα σημαντικό ανταποδοτικό επίδομα όπως άλλωστε και τα επιδόματα αλεξιπτωτιστού και καταδυτικό, καθώς και την ενδεχόμενη φοίτησή τους σε επόμενο σχολείο θέματος. Ανωτέρω αναφορές δεν έφτασαν ποτέ ιεραρχικά προς τον κ. ΥΕΘΑ στον οποίο απευθύνονταν παρά έχουν ¨κολλήσει¨ σε χαμηλότερη βαθμίδα ιεραρχίας.

Ουσιαστικά όμως με την μετάθεσή τους αυτή αποκλείονται από ενδεχόμενη μελλοντική φοίτησή τους από σχολείο θέματος διότι:

α. Η επιχειρησιακή εκπαίδευση και το έργο του νεοσύστατου τμήματος θα είναι τόσο απαιτητική που δεν θα μπορούν να αποδεσμευτούν για διάστημα 9-12 μηνών ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το σχολείο,

β. Διοικητικά και επιχειρησιακά θα ανήκουν στην ΔΕΠ ενώ σαν κλάδο προσωπικού και μισθοδοτικά (επίδομα εξουδετερωτού/ναρκαλιευτή) στο ΓΕΝ.

Κατόπιν των ανωτέρω απευθυνόμαστε σε εσάς για την ανάδειξη του θέματος προκειμένου τη θέσπιση αξιοκρατικών κριτηρίων για τη φοίτηση σε σχολείο θέματος και τον ΜΗ αποκλεισμό των υπηρετούντων στο Τ.Ν.Ε.Ε. από αυτό ώστε να επανέλθει το αίσθημα των ίσων ευκαιριών και της αξιοκρατίας στα στελέχη.    

ΕΣΠΕΕΔΤΑ 43/2022 Στελέχωση τ.ν.ε.ε.-σχολείου Εξουδετερωτούναρκαλιευτή (Eod) by ΠΟ ΕΣ on Scribd