Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

16
Τρι, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με άμεσα αντανακλαστικά το ΚΚΕ, μετά από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1620/2021 έγγραφό μας, με το οποίο η Ομοσπονδία μας προώθησε το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 27/2021 έγγραφο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. που αφορά την στελέχωση καρδιολόγου στο 219 ΚΙΧΝΕ.

ΕΡΩΤΗΣΗ
 
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
 Θέμα:
Στελέχωση με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό του 219 Κινητού ΧειρουργικούΝοσοκομείου Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) στο Διδυμότειχο. 
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ε.) και ηΠανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) με έγγραφά τουςδιαμαρτύρονται για την έλλειψη που υπάρχει, στη στελέχωση του 219 ΚινητούΧειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας, με την ειδικότητα του καρδιολόγου για όλες τιςημέρες της εβδομάδας. 
Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν στα έγγραφά τους, ο καρδιολόγος βρίσκεται στο219 KIXNE μόνο μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες οιστρατιωτικοί εξυπηρετούνται είτε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμότειχου είτε στοΠανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ακόμη η έλλειψη καρδιολόγου τιςυπόλοιπες εργάσιμες ημέρες πλην Τρίτης, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στηνπραγματοποίηση της Ετήσιας Υγειονομικής Εξέτασης (ΕΥΕ) των στελεχών στο 219ΚΙΧΝΕ. 
Εκτιμάται ότι καθημερινά η 
ύπαρξη ιατρού με ειδικότητα καρδιολόγου στο 219 ΚΙΧΝΕ 
είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών με καρδιολογικάπροβλήματα. 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, 
τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τη στελέχωση του 219ΚΙΧΝΕ με την ειδικότητα του καρδιολόγου για όλες τις ημέρες της εβδομάδας;
 
Οι Βουλευτές 
Δελής Γιάννης 
Παπαναστάσης Νίκος 
Παφίλης Θανάσης