Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ  :   Ακατάλληλες Συνθήκες Διαμονής στο ΚΕΔΑ Τυμπακίου Κρήτης       

Αγαπητοί συνάδελφοι

Τα τελευταία χρόνια κληθήκαμε όλοι μας οι στρατιωτικοί, υπερβάλλοντες εαυτούς, να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις την απροετοίμαστη κρατική μηχανή με υπηρεσίες μας που, αν και εκφεύγουν της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων, προσέφεραν ανακούφιση στους συμπολίτες μας. Ομιλούμε για τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού, τις πλημμύρες, τα χιόνια, τις πυρκαγιές, το μεταναστευτικό – προσφυγικό, την αποτροπή μεταναστευτικών ροών, τις πρόσφατες δασοπεριπολίες κλπ, κατατάσσοντας το προσωπικό των ΕΔ στο νούμερο 1 της εμπιστοσύνης των πολιτών. Να σημειώσουμε δε για ακόμη μία φορά ότι, για τις υπηρεσίες μας αυτές, δεν υπήρξε ανάλογη αποζημίωση, παρ΄ ότι εργαστήκαμε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε νυχθημερόν, Σαββατοκύριακα και αργίες. Δεν είναι κρυφό τέλος ότι, ακόμη και για την εργασία μας κατά τις νυκτερινές ώρες, αν και υπάρχει νόμος που προβλέπει σχετική αποζημίωση (2,77 ευρώ για κάθε μία ώρα απασχόλησης) μέχρι και σήμερα (από τη 01.1.2017) δεν μας έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ. Δικαίως λοιπόν οι πολίτες μας έχρησαν «δωρεάν εργατικό δυναμικό».    

Τι μας έμεινε αγαπητοί συνάδελφοι; Λίγες ημέρες χαλάρωσης και ξεκούρασης. Ακόμη και αυτές όμως, με το άγχος της ανάκλησης των αδειών μας και την επιστροφή μας στις Μονάδες μας, γιατί πάλι κάτι προέκυψε. Χρήματα δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε ολοένα και περισσότεροι στα Κέντρα Ετοιμότητας και Διασποράς της Αεροπορίας (ΚΕΔΑ), όσοι υπηρετούν στην Πολεμική Αεροπορία  ή τα Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ), όσοι υπηρετούν στον Στρατό Ξηράς, διαμερίσματα των οποίων διατίθενται έναντι τιμήματος κάθε καλοκαιρινή περίοδο στα στελέχη των ΕΔ.  

Σε ένα από αυτά τα ΚΕΔΑ, του Τυμπακίου Κρήτης, συνάδελφοί μας που διέμειναν, έναντι χρηματικού τιμήματος και όχι δωρεάν, για λίγες ημέρες με τις οικογένειές τους, βρήκαν δυστυχώς εγκαταστάσεις που δεν αρμόζουν σε προσωπικό που δίνει το καλύτερό του εαυτό οπουδήποτε και οποτεδήποτε του ζητηθεί. Σε ένα προσωπικό που ούτε πλούσιο είναι, ούτε έχει τις οικονομικές δυνατότητες, με τους μισθούς που λαμβάνει, να πηγαίνει για διακοπές όπου θέλει. Όπως μας κατήγγειλαν παραθεριστές, διαμερίσματα που διατέθηκαν για τη διαμονή τους εμφάνιζαν ακατάλληλη κατάσταση για διαμονή ανθρώπων, όπως άλλωστε φαίνεται από τις κάτωθι φωτογραφίες.

Δεν αναζητούμε λύπηση. Ζητάμε αξιοπρέπεια και αυτή πρέπει να διαφυλάξουμε όλες και όλοι μας.

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε για τη θεσμική παρέμβασή σας, προκειμένου να ενημερωθεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ώστε μετά από έλεγχο όλων των διαμερισμάτων σε όλα τα Κέντρα, να αποκατασταθούν τυχόν ακατάλληλες συνθήκες διαμονής ώστε το επόμενο έτος να υποδεχτούν τους παραθεριστές συναδέλφους μας με εντελώς διαφορετικά δεδομένα.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.