Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ:     Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση Υγειονομικού Προσωπικού

ΣΧΕΤ.:     Ν. 4872/2021 (ΦΕΚ 247/Α/10-12-2021) «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση, ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων απολιγνιτοποίησης και άλλες επείγουσες διατάξεις.»

       Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 61 του σχετικού, «στο πάσης φύσεως ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό που υπηρετεί, για το χρονικό διάστημα της παρ. 2, σε όλα τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), τα στρατιωτικά νοσοκομεία (συμπεριλαμβανομένου του ΝΙΜΤΣ) και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), στα κέντρα υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.), στα αγροτικά ιατρεία, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας δια της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ.), στο Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού και στην Ψυχιατρική Μονάδα Κρατουμένων Κορυδαλλού και στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), καθώς και στα υγειονομικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν διατεθεί σε εμβολιαστικά κέντρα και δομές υγείας της παρούσας, καταβάλλεται για το έτος 2021 έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού. Η παροχή αυτή υπολογίζεται στον βασικό μισθό που λαμβάνει ο δικαιούχος κατά τις οριζόμενες στην παρ. 2 ημερομηνίες.»

        Μετά από αναφορές μελών μας διαπιστώσαμε ότι από την ανωτέρω οικονομική ενίσχυση, αποκλείστηκε το προσωπικό που υπηρετεί σε ΣΤΕΠ και σε ιατρεία Μονάδων-Ανεξ. Υπομονάδων, παρά το γεγονός ότι παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες με τους δικαιούχους.

       Θεωρούμε προφανές ότι η εν λόγω αδικία οφείλεται σε παράβλεψη του νομοθέτη και όχι εσκεμμένη πράξη αποκλεισμού των συναδέλφων μας που υπηρετούν σε ΣΤΕΠ και Ιατρεία. Για το λόγο αυτό προτείνουμε, για την άμεση αντιμετώπιση του με την ένταξη των εν λόγω συναδέλφων μας στις καταστάσεις των δικαιούχων που υπηρετούν στα οικεία ΣΝ, ώστε να τύχουν ίσης μεταχείρισης.

        Παρακαλούμε για την παρέμβασή σας και για τις κατά την αρμοδιότητά σας ενέργειες. 

Πιερία by ΠΟ ΕΣ