Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τις πρωτοβάθμιες ενώσεις στρατιωτικών που δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στην Π.Ο.Ε.Σ. και σε κάθε μία και κάθε έναν αναγνώστη.

Αγαπητοί πρόεδροι των Ενώσεων που δεν έχετε ενταχθεί μέχρι σήμερα στην οικογένεια της Π.Ο.Ε.Σ.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι.

Με έκπληξη μου μετέφεραν οι Πρόεδροι των πρωτοβάθμιων ενώσεων στρατιωτικών που ανήκουν στην Π.Ο.Ε.Σ. ότι, με επιστολή του ο Πρόεδρος συναφούς Ομοσπονδίας, Επισμηναγός Ρώτας Δημήτριος, καλεί σε ενότητα την οποία θα επιδιώξει, αφού η ασυγχώρητη πολυτέλεια πλέον πρέπει να μείνει στο παρελθόν και να διορθωθούν λάθη του παρελθόντος.

Ωστόσο, με την ως άνω δημοσιοποιηθείσα επιστολή του, για επικοινωνιακούς λόγους, θέλοντας να δείξει ότι θέλει την ενότητα, για την οποία προσπαθεί αλλά μάλλον δεν μπορεί να μας πείσει (εννοώ την Π.Ο.Ε.Σ.), δεν αναφέρει δημόσια ποια είναι τα λάθη του παρελθόντος που επικαλείται, από ποιον έγιναν τα λάθη αυτά, προς ποιον/ποιους καταφερόταν τόσο καιρό και για ποιο λόγο. Ποιους διώκει και τί προσδοκά;

Ακόμη παραμένει νωπή στη μνήμη μου η ημέρα που στα γραφεία της Π.Ο.Ε.Σ. (πολύ πριν εμφανιστεί στο προσκήνιο η συναφής έτερη Ομοσπονδία, το 2014 ήταν; το 2015; το 2016; δεν θυμάμαι ακριβώς) εμφανίστηκαν δύο (2) παλικάρια και μας πληροφόρησαν ότι αρχίζουν τα δικαστήρια. Μπορεί να κάνω και λάθος. Λάθος του παρελθόντος. Τα δικαστήρια όμως άρχισαν.

Ακόμη νωπή παραμένει στη μνήμη μου η αγωγή που κατέθεσε η έτερη συναφής Ομοσπονδία κατά των πρωτοβάθμιων ενώσεων της Π.Ο.Ε.Σ., που σήμερα ο κ. Επισμηναγός καλεί για ενότητα, με την οποία (αγωγή) ζητείται οι ενώσεις της Π.Ο.Ε.Σ. να καταβάλλουν 240.000 ευρώ προς την έτερη συναφή Ομοσπονδία. Μπορεί να κάνω και λάθος. Λάθος του παρελθόντος.

Ακόμη νωπή παραμένει στη μνήμη μου οι (αγνώστου προς εμένα αριθμού ;;;;) αναφορές που κατέθεσε στο Στρατιωτικό Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ο κ. Επισμηναγός της έτερης συναφούς Ομοσπονδίας Ρώτας Δημήτριος, με τις οποίες ζητούσε τον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο στρατιωτικών συνδικαλιστών (Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα) που ανήκαν στην Ομοσπονδία στην οποία καλεί να ενταχθούν οι ενώσεις της Π.Ο.Ε.Σ. Ναι καλά ακούτε. Αναφορές κατά συναδέλφων στρατιωτικών συνδικαλιστών που ανήκαν στην έτερη συναφή Ομοσπονδία. Το αποτέλεσμα; Αρχείο από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Μπορεί να κάνω και λάθος. Λάθος του παρελθόντος.

Ακόμη νωπή παραμένει στη μνήμη μου η μήνυση που κατέθεσε ο Πρόεδρος της έτερης συναφούς Ομοσπονδίας Επισμηναγός Ρώτας Δημήτριος κατά συναδέλφου του ΣΞ, που ανήκε στην ίδια την Ομοσπονδία του, στην εκδίκαση της οποίας θα παρευρεθώ ως μάρτυρας υπεράσπισης. Γιατί θέλω να υπερασπιστώ το δίκαιο ενός ανθρώπου, που δεν είναι στην Π.Ο.Ε.Σ., αλλά διώκεται από συνάδελφο στρατιωτικό. Ναι, καλά ακούτε. Δεν είναι στην Π.Ο.Ε.Σ., αλλά θα τον υπερασπιστώ γιατί το θέλω, το γουστάρω. Το πιστεύω. Μπορεί να κάνω και λάθος. Λάθος του παρελθόντος.  

Ακόμη νωπή παραμένει στη μνήμη μου η μήνυση που κατέθεσε έτερο μέλος της συναφούς Ομοσπονδίας που επικαλείται ο Επισμηναγός Ρώτας Δημήτριος κατά συναδέλφου της ΠΑ, που ανήκε στην ίδια την Ομοσπονδία του, στην εκδίκαση της οποίας επίσης θα παρευρεθώ ως μάρτυρας υπεράσπισης. Γιατί θέλω να υπερασπιστώ το δίκαιο ενός ανθρώπου, που δεν είναι στην Π.Ο.Ε.Σ., αλλά διώκεται από συνάδελφο στρατιωτικό. Ναι, καλά ακούτε. Δεν είναι στην Π.Ο.Ε.Σ., αλλά θα τον υπερασπιστώ γιατί το θέλω, το γουστάρω. Το πιστεύω. Μπορεί να κάνω και λάθος. Λάθος του παρελθόντος.  

Ακόμη νωπή παραμένει στη μνήμη μου η μήνυση που κατέθεσαν έτερα μέλη της συναφούς Ομοσπονδίας που επικαλείται ο Επισμηναγός Ρώτας Δημήτριος κατά συναδέλφων της ΠΑ, που ανήκαν στην ίδια την Ομοσπονδία του, στην εκδίκαση της οποίας επίσης θα παρευρεθώ ως μάρτυρας υπεράσπισης. Γιατί θέλω να υπερασπιστώ το δίκαιο των ανθρώπων, που δεν είναι στην Π.Ο.Ε.Σ., αλλά διώκονται από συναδέλφους στρατιωτικούς. Ναι, καλά ακούτε. Δεν είναι στην Π.Ο.Ε.Σ., αλλά θα τους υπερασπιστώ γιατί το θέλω, το γουστάρω. Το πιστεύω. Μπορεί να κάνω και λάθος. Λάθος του παρελθόντος.  

Ακόμη νωπή παραμένει στη μνήμη μου η μήνυση που κατέθεσε ο Πρόεδρος της έτερης συναφούς Ομοσπονδίας Επισμηναγός Ρώτας Δημήτριος κατά συναδέλφου του ΠΝ, που ανήκει στην Π.Ο.Ε.Σ., στην εκδίκαση της οποίας θα παρευρεθώ ως μάρτυρας υπεράσπισης. Γιατί θέλω να υπερασπιστώ το δίκαιο ενός ανθρώπου που διώκεται από συνάδελφο στρατιωτικό. Θα τον υπερασπιστώ γιατί το θέλω, το γουστάρω. Το πιστεύω. Μπορεί να κάνω και λάθος. Λάθος του παρελθόντος.  

Άραγε πόσες μηνύσεις, καταγγελίες ή αναφορές κατατέθηκαν από εμένα τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Σ., κατά της έτερης συναφούς Ομοσπονδίας η μελών της, που μπορεί να είναι και λάθη του παρελθόντος; Καμία. Λέτε να είναι λάθη του παρελθόντος; Ανοχή που δεν μπορεί να συγχωρείται πλέον; Θα παρακαλούσα τον Επισμηναγό Ρώτα Δημήτριο, στα τηλέφωνα που θα κάνει ο ίδιος προσωπικά, αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο, προς τις ενώσεις της Π.Ο.Ε.Σ, να τους ενημερώσει για όλα αυτά τα λάθη του παρελθόντος.

Η ενότητα θέλει πράξεις και όχι επικοινωνιακά τεχνάσματα. Πράξεις με αποτελέσματα και όχι φωτοβολίδες. Δεν πυροβολούμε συναδέλφους. Δεν επιδιώκουμε τη συνδικαλιστική επιβίωσή μας με τον αφανισμό άλλων στρατιωτικών συνδικαλιστών.

Α, κάτι τελευταίο που οφείλει να απαντήσει ο Επισμηναγός Ρώτας Δημήτριος στα τηλέφωνα που θα κάνει. Για όλους εμάς που δεν αξίζουμε διγλωσσία, λαϊκισμό, κομματικές εξαρτήσεις και εγωπάθειες καθόσον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για δημόσια επικοινωνία.

α. Από ποια ένωση εκλέχθηκε/εκλέγεται, που του δίνει το δικαίωμα να είναι Πρόεδρος Ομοσπονδίας στρατιωτικών; Είναι νόμιμο ή όχι; Τι θα πράξει για τη νομιμότητα; Μπορεί να κάνω/κάνει και λάθος. Λάθος του παρελθόντος.

β. Με ποια χρήματα πληρώνεται/ονται ο/οι δικηγόρος/οι για όλες τις ως άνω μηνύσεις, και αγωγές;   

γ. Θα παραμείνει Εκτός Οργανικών Θέσεων (ΕΟΘ) τώρα που συμπλήρωσε τα 35 έτη ή θα τον αποστρατεύσει η Υπηρεσία όπως αποφασίστηκε και ήδη ανακοινώθηκε στο Ελληνικό κοινοβούλιο για εμένα; Αν γνωρίζει βέβαια.  

Συναδελφικά - Συνδικαλιστικά – Φιλικά

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Π.Ο.Ε.Σ.

Τσουκαράκης Ανέστης

Συνταγματάρχης (ΣΔΓ)

6974365800