Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Επιστροφή πρόσθετης κράτησης 2% του ΙΚΑ στους Εθελοντές Μακράς Θητείας

α. Ερώτηση 5364/26.3.2021 της Βουλής των Ελλήνων (ΚΚΕ)

β. Απάντηση Φ.900α/3036/17703/26.4.2021 ΥΠΕΘΑ

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναγνώσαμε τη (β) σχετική απάντησή σας, επί της (α) όμοιας, αναφορικά με το εν θέματι αντικείμενο, η οποία (απάντηση) δημιούργησε έντονη απογοήτευση στο σύνολο των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) συναδέλφων μας, την οποία και σας μεταφέρουμε.

Μεταξύ των άλλων γνωρίζετε, όχι μόνο στους ενδιαφερόμενους βουλευτές αλλά και στο σύνολο του Ελληνικού λαού, αφού το ερώτημα κατατέθηκε κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ότι η απόφαση για τη μη επιστροφή διπλών παρακρατηθέντων ποσών (πρόσθετη κράτηση 2% στο ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ) είναι των Διοικητικών Συμβουλίων (ΔΣ) των οικείων Μετοχικών Ταμείων (ΜΤ) και όχι δική σας και η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στα Διοικητικά Συμβούλια και όχι σε εσάς και μάλιστα το επιχείρημα για τη μη επιστροφή της (κράτηση 2%) είναι ότι θα απολεσθούν έσοδα από τα Ταμεία.

Τα ερωτήματα που τίθενται κε Υπουργέ είναι απλά. Ποιος είναι ο νομοθέτης και πάνω απ΄ όλα τι λέτε εσείς ο ίδιος και τι προτίθεσθε να κάνετε επί των υφιστάμενών σας Διοικητικών Συμβουλίων, τα οποία μέχρι και σήμερα δεν ασκούν τη νομοθετική πρόβλεψη για συμμετοχή εκπροσώπων της Ομοσπονδίας μας στις συνεδριάσεις των ΔΣ τους; Θεωρείτε δίκαιη τη διπλή κράτηση; Μπορείτε να μας παρουσιάσετε άλλη ανάλογη περίπτωση στον Ελλαδικό χώρο; Πόσα είναι τα ποσά που οφείλονται στους/στις συναδέλφους/δέλφισσες μας ΕΜΘ, τα οποία εάν επιστραφούν θα πέσουν έξω τα Μετοχικά Ταμεία. Άραγε, τότε που απωλέσθηκαν σημαντικά κεφάλαια, λόγω του PSΙ, τι έκανε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Πώς αντέδρασε; Οι ΕΜΘ φταίνε;

ΠΟΕΣ 615/2021 ΚΡΑΤΗΣΗ 2% ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΘ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΚΚΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΚΡΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΕΘΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd