Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Αθήνα, 11 Μαϊου 2021

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Για μια ακόμα φορά στοχευμένα δημοσιεύματα, εμπεριέχοντα παραπλανητικές και με τη μέθοδο του «κόψε ράψε» περικοπές και αποσπάσματα, επιχειρούν να «ενημερώσουν» για νέο «δράκο» στο έργο της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Ε.Σ.) και ειδικότερα, αυτή τη φορά, στο μισθολόγιο των στρατιωτικών.

Επειδή η Π.Ο.Ε.Σ. δεν έχει τίποτε να κρύψει για το έργο της, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλες και όλους σας, συμπεριλαμβανομένους όσους αναλώνονται στην άκριτη αναπαραγωγή τέτοιων ανυπόστατων «ειδήσεων», για τα εξής: 

- Η Π.Ο.Ε.Σ. αποκαλούσε φτωχολόγιο το ειδικό μισθολόγιο των Ελλήνων στρατιωτικών, πολύ προ του 2017 και το ίδιο συνέχισε να πράττει και μετά. 

- Με αυτή τη λογική, η Π.Ο.Ε.Σ. προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το 2013 και το 2015 όπου και δικαιώθηκε πανηγυρικά (δις), όντας η πρώτη Ομοσπονδία εργαζομένων που πέτυχε ανατροπή των περικοπών με αιτιολογία ότι είμαστε χαμηλόμισθοι, αναγνώριση που γίνεται για πρώτη φορά στον κλάδο μας. 

- Το 2018 η Π.Ο.Ε.Σ. προσέφυγε εκ νέου στο ΣτΕ, αναζητώντας τη δικαστική, σε ανώτατο βαθμό, αξιολόγηση του νέου ειδικού μισθολογίου, η απόφαση επί της οποίας (προσφυγής) αναμένεται, όταν για άλλες Ομοσπονδίες, που ομοίως προσέφυγαν, το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές τους μόλις προ ολίγων εβδομάδων. 

- Παρά το γεγονός ότι το μισθολόγιο (ως εισόδημα) παρέμεινε το ίδιο, έλαβαν χώρα σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες η Π.Ο.Ε.Σ. πίεζε επί σειρά ετών. Πιο συγκεκριμένα: 

  • Ενσωματώθηκαν στο βασικό μισθό όλα τα επιδόματα, δίχως να χαθεί κανένα.
  • Ενσωματώθηκαν όλες οι χρονοωριμάνσεις και οι μισθολογικές προαγωγές, δίχως να χαθεί καμία.
  • Ο βασικός μισθός για πρώτη φορά απεμπλάκη από το βασικό μισθό του Ανθυπολοχαγού.
  • Νομοθετήθηκε για πρώτη φορά η νυκτερινή αποζημίωση.

Κατανοούμε απόλυτα την αδυναμία κάποιων να κατανοήσουν τη σημασία των προαναφερθέντων και τους καλούμε να σταματήσουν την προσπάθεια που νυχθημερόν καταβάλλουν ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα να βάλλουν κατά της Ομοσπονδίας μας. 

Ευελπιστούμε, όλες οι ανακοινώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να μην ψάχνουν για φαντάσματα, αλλά να είναι ανακοινώσεις αυτοκριτικής.