Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη 18η του τρέχοντος μηνός διαβάσαμε στον δημοσιογραφικό ιστότοπο alt.gr άρθρο σχετικά με αιφνίδια κατάθεση διάταξης – τροπολογίας που αφορά στον συνδικαλιστικό νόμο για το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ.), παρ΄ ότι στο πρόσφατο νομοσχέδιο του Υ.ΝΑ.Ν.Π. που έχει τεθεί σε διαβούλευση για τον «εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τα τουριστικά πλοία αναψυχής» δεν υπάρχει κάποια σχετική διάταξη.

Αμέσως ήρθε στη μνήμη μας αντίστοιχη προσπάθεια, όπως αναγνώσαμε παραμονές Χριστουγέννων σε άρθρο στο δημοσιογραφικό ιστότοπο armyvoice.gr, που αφορούσε σε ρύθμιση ανάλογου και συναφούς θέματος για τα συνδικαλιστικά σωματεία στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θεωρούμε ότι, σε κάθε περίπτωση, τέτοιες πολιτικές παρεμβάσεις εφόσον μεθοδεύονται και υλοποιούνται, υποδηλώνουν σαφή προτίμηση προς συγκεκριμένους συνδικαλιστικούς φορείς, γεγονός που οφείλει να προβληματίσει όλους τους εργαζομένους των οικείων κλάδων.

Η Ομοσπονδία μας έχοντας υποστεί τα πάνδεινα σε συνδικαλιστικό επίπεδο, είναι σε θέση να γνωρίζει τις προσπάθειες φίμωσης που κάθε τόσο επιχειρούνται, ιδίως μέσω πολιτικών παρεμβάσεων, οι οποίες αρνούνται να αφουγκραστούν τις ανάγκες των στελεχών, όταν δε τα στελέχη επιλέγουν (και επιτυγχάνουν) να κάνουν χρήση των νομικών εργαλείων και να δημιουργήσουν νέα σωματεία, αυτό οφείλει να γίνεται σεβαστό από όλους.

Η έμπρακτη εναντίωσή μας προς κάθε προσπάθεια φίμωσης πρέπει να θεωρείται δεδομένη και για το λόγο αυτό δηλώνουμε ότι θα υποστηρίξουμε σθεναρά  την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.), η οποία αποτελεί εκφραστή πολλών στελεχών του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., επιθυμία που πρέπει να γίνει σεβαστή απ΄ όλους.

ΠΟΕΣ Στήριξη στην ΠΟΛ by Anestis Tsoukarakis on Scribd