Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2021

Γνωρίζουμε σε όλες και όλους τις/τους συναδέλφους ότι η προσφυγή της Ομοσπονδίας μας στο ΣτΕ, αναφορικά με την αποζημίωση της νυκτερινής μας εργασίας, έλαβε τη 10η αναβολή με προσδιορισμό νέας δικασίμου, για την 6.12.2021. Επίσης να διευκρινίσουμε ότι η αναβολή δόθηκε σήμερα την 25η.10.2021.

Έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι στρατιωτικοί συνδικαλιστές έτερης Ομοσπονδίας εν ενεργεία στρατιωτικών παραπληροφορούν από χθες (24.10.2021) το βράδυ στο διαδίκτυο, οπότε και πληροφορήθηκαν για την πρόταση της εισηγητού της υποθέσεως για αναβολή. Η υπόψη αναβολή δόθηκε ξανά, επειδή το ζήτησε η εισηγήτρια, καθόσον δεν είχε ετοιμάσει την εισήγησή της. Δεν ζήτησε αναβολή η Π.Ο.Ε.Σ., όπως διακαώς επιχαίρουν κάποιοι να είχε συμβεί. Η Π.Ο.Ε.Σ. είναι εκεί και επιθυμεί να εκδικαστεί η υπόθεση, γιατί αφορά όλες και όλους τις/τους στρατιωτικούς. Ο κάθε ένας και η κάθε μία μπορεί να παρακολουθεί τις υποθέσεις του ΣτΕ από τα εκθέματα που αναρτώνται στο διαδικτυακό το τόπο. Όλοι όσοι καλόπιστα ασχολούνται, γνωρίζουν ότι η εγγραφή που σημειώνεται στα δεξιά της υπόθεσης, μέχρι την ημερομηνία εκδίκασής της εμφανίζεται με μπλε γραφή. Αυτή είναι η πρόταση της/του εισηγήτριας/γητή. Η απόφαση του ΣτΕ λαμβάνεται και δημοσιεύεται κατά την ημερομηνία της δικασίμου και εμφανίζεται με μαύρη γραφή. Κατά τη συζήτηση μπορεί να γίνει αποδεκτή η πρόταση της/του εισηγήτριας/γητή, μπορεί και όχι. Ας μην προτρέχουν και επιχαίρουν κάποιοι.

Ωστόσο, εκτός από τη χαρά κάποιων που δεν μπορεί να κρυφτεί, υπάρχει και η συνηθισμένη λάσπη στον ανεμιστήρα: το τελευταίο διάστημα διακινείται μια «αποκάλυψη» ότι η Π.Ο.Ε.Σ. δεν είχε παρασταθεί στην προσφυγή για το μισθολόγιο. Αυτό που οι ίδιοι ξεχνούν να αναφέρουν είναι ότι η Π.Ο.Ε.Σ. προσέφυγε για την ανατροπή του μισθολογίου. Από την ημεροχρονολογία όμως της προσφυγής, της κατάθεσης δηλαδή του δικόγραφου, έως την ημεροχρονολογία της εκδίκασης της υπόθεσης, κάποιοι, αντί να βρουν τρόπους να προσέλθουν ως μια ενιαία φωνή δίπλα στην Π.Ο.Ε.Σ., προσπαθούσαν νυχθημερόν να βρουν τρόπους να εξαφανίσουν την Π.Ο.Ε.Σ. Περιστασιακά και παροδικά το κατάφεραν. Για το λόγο αυτό η Π.Ο.Ε.Σ. δεν εκπροσωπήθηκε ενώπιον του ΣτΕ στην υπόθεση του (δεύτερου) μισθολογίου μας. Επειδή όμως είχαν γνώση οι φύλακες, η Π.Ο.Ε.Σ. είχε μεριμνήσει εγκαίρως ώστε τα συμφέροντα όλων των στρατιωτικών να μπορέσουν να εκπροσωπηθούν. Γι’ αυτό εξ ονόματος της Π.Ο.Ε.Σ. για όλους τους στρατιωτικούς είχε παρασταθεί η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Τέλος, πάλι από τους ίδιους κύκλους καλλιεργείται η αντίληψη ότι η Π.Ο.Ε.Σ. δεν έχει κινηθεί αστικά (με αγωγές) για τη διασφάλιση των οικονομικών αξιώσεων που γεννούνται από την οφειλόμενη αποζημίωση της νυκτερινής μας εργασίας. Ουδέν ψευδέστερον, αφού οι Ενώσεις της Π.Ο.Ε.Σ. κατέθεσαν ήδη από το 2019 και συνεχίζουν να καταθέτουν εκατοντάδες αγωγές μέσω του γραφείου του νομικού της παραστάτη, κ. Γεωργίου Αντωνακόπουλου. Και επειδή η γνώση για όλα είναι πάντα το φως της αλήθειας, οφείλουμε να ενημερώσουμε όλες και όλους σας ότι προσφυγή σε τοπικό/περιφερειακό Πρωτοδικείο από πρωτοβάθμια ένωση στρατιωτικών εξ ονόματος όλων των στρατιωτικών δεν μπορεί νομικά να υπάρξει. Μην σας παραπληροφορούν και σας λένε ψέματα.

Η Π.Ο.Ε.Σ. θα συνεχίσει τον αγώνα της στους αρμόδιους χώρους και θα πετύχει τον στόχο της όσες αναβολές κι αν μεσολαβήσουν, καθώς και όσες και όσοι  (συνάδελφοι και μη) βρεθούν απέναντί της. Η υπεράσπιση των συμφερόντων των στρατιωτικών για την Π.Ο.Ε.Σ. δεν είναι επικοινωνιακό παιχνίδι.

Το τι πρεσβεύει ο καθένας στον συνδικαλισμό το γνωρίζουν, πλέον, όλοι. Το γεγονός, όμως, ότι κάποιοι πανηγυρίζουν για όσα συμβαίνουν εναντίον του κλάδου μας, προκαλεί μόνο αποστροφή.