Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράμα, 13 Απρ. 2022     

Με τον κ. Κυριαζίδη Δημήτριο, τέως βουλευτή και επίτιμο Πρόεδρο των εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών, συναντήθηκε στο γραφείο του στην πόλη της Δράμας, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσής μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, ΕΠΟΠ Επχία (ΔΒ-ΕΥ) Ούσιο Θεόδωρο, τον Γεν. Γραμματέα, ΕΠΟΠ Επχία (ΠΖ) Καραλίδη Θεμιστοκλή και τον Αν. Γεν. Γραμματέα, ΕΠΟΠ Επχία (ΠΖ) Παράσχο Στέργιο.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό και φιλικό κλίμα όπου ο κ. Κυριαζίδης, ως επίτιμος Πρόεδρος των εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών έχει ιδιαίτερη γνώση πάνω στα ζητήματα που αφορούν το συνδικαλιστικό κίνημα. Το ΔΣ ενημέρωσε τον κ. Κυριαζίδη  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, αλλά και για  θέματα που απασχολούν σε γενικό επίπεδο τους στρατιωτικούς, με βάση τις προτάσεις της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.).

Αναλυτικότερα, μεταξύ άλλων, εγνώσθησαν:

- Συνταξιοδοτικά/Ασφαλιστικά ζητήματα στρατιωτικών - Υποχρεωτικές αποστρατείες ΕΠΟΠ.

- Το θέμα της μισθολογικής αποκατάστασης Αξιωματικών ΕΜΘ.

- Η αποζημίωση για τη νυχτερινή μας απασχόληση, αναδρομικά από την 1.1.2017 οπότε και τέθηκε  σε ισχύ το νέο μισθολόγιο (Ν.4472/2017).

- Το ζήτημα των στρατιωτικών του υγειονομικού που τελούν σε αναστολή εργασίας λόγω του μη εμβολιασμού τους.

- Το θέμα της  μη καταβολής του επιδόματος παραμεθορίου και του μη  δικαιώματος αποζημίωσης  νυχτερινής  απασχόλησης στους ΟΒΑ.

- Η ισοτιμία πτυχίων ΑΣΣΥ με ΑΤΕΙ.

Στο τέλος της συνάντησης, αφού η αντιπροσωπεία του ΔΣ ευχαρίστησε τον κ. Κυριαζίδη, υπήρξε η αμοιβαία δέσμευση για εντατικοποίηση της επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές με γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των Ελλήνων εν ενεργεία στρατιωτικών.

ΕΣΠΕΕΔ Συνάντηση Με Τον Κο Κυριαζίδη Επίτιμο Πρόεδρο Δελτίο-Τύπου-13-Απρ-2022 by ΠΟ ΕΣ on Scribd