Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

 

Όπως μεταφέρθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ένωσής μας, συνάδελφοί μας, που δεν εμβολιάστηκαν και δεν έχουν, μέχρι και σήμερα, νοσήσει από κορωνοϊό, υποχρεούνται εβδομαδιαίως και με έξοδά τους, να προσκομίζουν στις Μονάδες τους αρνητικό rapid test, παρόλη τη διαρκή χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων που επιβάλλονται στη Χώρα μας. Όσο δε, για το ανεμβολίαστο ή μη νοσήσαν υγειονομικό προσωπικό, παραμένει σε αναστολή εργασίας, εδώ και ένα χρόνο.

Άλλωστε, με δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα, διαβεβαίωσε ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν θα χρειαστούν ούτε το φθινόπωρο, ούτε τον χειμώνα για εστίαση, λιανεμπόριο ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Επιπρόσθετα, στις ως άνω δηλώσεις, η κα Υπουργός ανέφερε επί λέξει: «Νομίζω ότι από εδώ και πέρα ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης αυτό φαίνεται διεθνώς». Ως εκ τούτου και λαμβάνοντας υπόψη ότι η ως άνω άποψη υιοθετείται και από την επιστημονική κοινότητα, θεωρούμε ότι οι καταστάσεις και εξελίξεις έχουν ωριμάσει, επιτρέποντας την απόσυρση, τόσο του μέτρου της αναστολής καθηκόντων για το υγειονομικό προσωπικό, όσο και αυτό του υποχρεωτικού τακτικού ελέγχου νόσησης για το λοιπό στρατιωτικό προσωπικό.

 

 

 

-330-2022008031_ypochreotik... by Ξάνθης Ένωση Στρατιωτικών Π...