Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Μετοχικά Ταμεία Ενόπλων Δυνάμεων

ΣΧΕΤ : Το από 01.3.2021 δημοσίευμα του Militaire.gr με τίτλο: «Νέα τορπίλη στα Μετοχικά Ταμεία! Τι περικοπή ζητά το Υπουργείο Οικονομικών»

Αξιότιμοι κοι Υπουργοί.

Με ενδιαφέρον αναγνώσαμε στο έγκριτο δημοσιογραφικό ιστολόγιο Militaire.gr, το σχετικό δημοσίευμα, με το οποίο ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκης φέρεται αφ΄ ενός να θέτει θέμα μείωσης του ποσοστού (4%), που εισπράττει το κάθε Μετοχικό Ταμείο (ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ) από το κόστος υλοποίησης του εξοπλιστικού προγράμματος του Γενικού Επιτελείου που το υλοποιεί και αφ΄ ετέρου το ποσό που θα εισπραχθεί από το πρόσφατο εξοπλιστικό πρόγραμμα να κατανεμηθεί σε όλα τα Μετοχικά Ταμεία και όχι μόνο στα ΜΤΝ και ΜΤΑ.

Με το παρόν έγγραφό μας, σας μεταφέρουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τυχόν υλοποίηση των ως άνω φερόμενων σκέψεων και παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε εάν ως πολιτικοί μας προϊστάμενοι γνωρίζετε κάτι, υιοθετείτε τέτοιου είδους προτάσεις και εάν συμφωνείτε ή όχι.     

Τα ΔΣ των Μετοχικών μας Ταμείων, στις συνεδριάσεις των οποίων, αν και νομοθετικά πλέον προβλέπεται η παρουσία εκπροσώπου των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, εν τούτοις μέχρι και σήμερα δεν παρέστη εκπρόσωπός μας, καθόσον δεν προσκλήθηκε σε καμία συνεδρίασή του, παρακαλούνται όπως μας γνωρίσουν εάν αληθεύει τυχόν ως άνω σκέψη, εάν ρωτήθηκαν σχετικώς και σε καταφατική απάντηση, ποια η άποψή/θέση τους; Θεωρούμε ότι η αντίδρασή τους θα είναι επιβεβλημένη και προ οιασδήποτε απόφασης, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν κατάρρευσή τους και εν τέλει η μετονομασία τους σε επικουρικά και η υπαγωγή τους στον φορέα των λοιπών επικουρικών ταμείων, ως διαχρονικώς αναζητά η πολιτική.

ΠΟΕΣ 279/2021 ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ 4% ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΜΤ by ΠΟ ΕΣ on Scribd