Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ:     Οικονομικά - Προϋπολογισμός (Μισθολογική Κατάταξη Σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών)

ΣΧΕΤ.:     α.   Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 6931/24.8.2022 Ερώτηση της ΒτΕ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ)

                β.   Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 7207/7.9.2022 Ερώτηση της ΒτΕ (ΚΙΝΑΛ)

                γ.   Υπ΄ αριθμ. Φ.900α/3636/18556/03.10.2022 Απάντηση ΥΕΘΑ

                δ.   Υπ΄αριθμ πρωτ.142073 ΕΞ 2022/03.10.2022 Απάντηση Αν. Υπουργού Οικονομικών

          Κύριε Υπουργέ.

 Με το (α) και (β) σχετικά, ερωτηθήκατε, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για το θέμα της μισθολογικής ανισότητας που υφίσταται μεταξύ των σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών (ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ) και των Σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας, σε βάρος των πρώτων.

 Από τον συνδυασμό των (γ) και (δ) σχετικών απαντήσεων, αφού υπήρξε η παραδοχή και άρα η επιβεβαίωση των πραγματικών ισχυρισμών της Ομοσπονδίας μας, ότι ο μισθός των μαθητών των Α.Σ.Ε.I. και των Α.Σ.Σ.Y. κυμαίνεται σε επίπεδα χαμηλότερα από τον μισθό των μαθητών των Σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας, εγνώσθη ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατέθεσε τροπολογία, με την οποία επιτυγχάνεται ο εξορθολογισμός του μισθοδοτικού πλαισίου και ο περιορισμός της υφιστάμενης μισθολογικής διαφοράς, η οποία (τροπολογία) τελεί υπό επεξεργασία στις Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών και τις συναρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ώστε να εξαλειφθεί η μισθολογική διαφορά μεταξύ των μαθητών των σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

 Κατόπιν των παραπάνω και επειδή δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας η εν λόγω τροπολογία, παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο αυτής, καθώς και η τυχόν βούλησή σας για συμπερίληψή της ή μη στο νομοσχέδιο που κατά δήλωσή σας και διαβεβαίωσή σας προτίθεστε να καταθέσετε λίαν συντόμως.