Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Οικονομική Αποζημίωση Επιδόματος Αλεξιπτωτιστών –Επιδόματος Υποβρύχιων Καταστροφέων.

ΣΧΕΤ.  : Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) Φ. 841/38/26939/Σ.5184/2018//23-3-2018

                            ΦΕΚ (Β΄1119)

  1. Με το σχετικό καθορίστηκαν οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια λήψης της οικονομικής αποζημίωσης επιδόματος θέματος. Σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό δικαιούχοι του επιδόματος πτώσεως αλεξιπτωτιστών είναι οι πτυχιούχοι αλεξιπτωτιστές μόνιμοι και έφεδροι Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί, μόνιμοι υπαξιωματικοί, εθελοντές, κληρωτοί και έφεδροι οπλίτες, εφόσον συμπληρώσουν δύο (2) πτώσεις ανά εξάμηνο με αλεξίπτωτο στατικού ιμάντα ή ελεύθερης πτώσης στην ξηρά ή τη θάλασσα.
  2. Ομοίως δικαιούχοι του επιδόματος Υποβρυχίων Καταστροφέων είναι μόνιμοι και έφεδροι Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί, μόνιμοι εθελοντές, κληρωτοί και έφεδροι οπλίτες οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου Υποβρυχίου Καταστροφέα (Υ/ΚΤ), εφόσον κατά τη διάρκεια ενός (1) εξαμήνου πραγματοποιούν:

                      α.       Δύο (2) καταδύσεις σε βάθος τριάντα έξι (36) μέτρων με παραμονή στο βυθό επί δέκα (10) πρώτα λεπτά με τη χρήση συσκευών ατμοσφαιρικού αέρα.

                      β.       Δύο (2) ημερινές υποβρύχιες πορείες με χρήση πυξίδας χιλίων (1000) μέτρων κατ' ελάχιστο και λοιπές προϋποθέσεις ανάλογα με διαταγές εκάστου Κλάδου.

                      γ.       Δύο (2) νυχτερινές υποβρύχιες πορείες με χρήση πυξίδας χιλίων (1000) μέτρων κατ' ελάχιστο και λοιπές προϋποθέσεις ανάλογα με διαταγές εκάστου Κλάδου.

  1. Σας γνωρίζουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Ένωση τυγχάνει αποδέκτης, έντονων παραπόνων και δυσαρέσκειας προσωπικού, που αφορούν στην διαφορά της οικονομικής αποζημίωσης επί του ύψους των επιδομάτων και ειδικών αποζημιώσεων που καταβάλλονται στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα επί του επιδόματος πτώσεως Αλεξιπτωτιστών και Υποβρύχιων Καταστροφέων. Ανωτέρω επιδόματα καθορίζονται για το στρατιωτικό προσωπικό ως ακολούθως:

α.       Πτώσεως Αλεξιπτωτιστών:

 

  • Αξκοί – Ανθστές: 2.382,89 €
  • ΔΕΑ -Μόνιμοι -Εθελοντές Οπλίτες: 1.949,63 €

 

                      β.       Υποβρυχίων Καταστροφέων και Καταδυτικό:

 

  • Αξκοί – Ανθστές: 3.249,41 €
  • ΔΕΑ -Μόνιμοι -Εθελοντές Οπλίτες: 2.707,84 €

 

  1. Αιτείται ληφθεί υπόψη ότι για την απόκτηση ανωτέρω πτυχίων αλλά και την εκπλήρωση των προϋποθέσεων για την λήψη του επιδόματος όλο το στρατιωτικό προσωπικό έλαβε την ίδια ακριβώς εκπαίδευση και εκτέλεσε τις ίδιες ακριβώς ασκήσεις - αποστολές οι οποίες ενέχουν τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας για όλους ανεξαρτήτως τον βαθμό που φέρουν.

 

  1. Κατόπιν των παραπάνω, το Δ.Σ. οφείλει να ασπαστεί και να σταθεί στο πλευρό του προσωπικού, ενστερνιζόμενο τον έντονο προβληματισμό των στελεχών και προκειμένου να καταστεί σαφής η αδικία που έχει δημιουργηθεί, προτείνει την παρέμβασή σας, προκειμένου να εξισωθεί το χορηγούμενο επίδομα επικινδυνότητας σε όλους τους δικαιούχους στο ύψος των (2.382,89,89) για επίδομα Πτώσεως Αλεξιπτωτιστών και (3.249,41 €) για επίδομα Υποβρυχίων Καταστροφέων.

 

  1. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία.