ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Μέριμνα Προσωπικού ΝΝΚ

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 03/08.1.2021 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Χ.

Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Χ.), με το οποίο μεταφέρονται παράπονα αριθμού συναδέλφων (υγειονομικού προσωπικού) που υπηρετούν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης (ΝΝΚ) περί εξαίρεσής τους από την καταβληθείσα αποζημίωση ημερών εκτός έδρας (ΗΕΕ) και παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας, την παρέμβασή σας και την επίλυση του θέματος.

..................

ΘΕΜΑ : Μέριμνα Προσωπικού

Σας γνωρίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα η Ένωση μας γίνεται αποδέκτης πολλών παραπόνων συναδέλφων (Υγειονομικό Προσωπικό Ενόπλων Δυνάμεων) για την εξαίρεση τους από την αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων, παρόλη την ενεργή εμπλοκή τους στην υγειονομική διαχείριση της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Ιατρικό, νοσηλευτικό αλλά και λοιπό προσωπικό του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης (ΝΝΚ) ενώ συνεισέφερε ενεργά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας με όσα μέσα και δυνατότητες διέθετε, βρέθηκε να εξαιρείται μία ομάδα εμπλεκομένων από την έμπρακτη αναγνώριση της συνδρομής τους στην προάσπιση της υγείας του στρατιωτικού προσωπικού και των οικογενειών τους.

Το ΝΝΚ λόγω του μεγέθους του δε διαθέτει πτέρυγα Covid-19 και προωθεί τα θετικά περιστατικά στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, αυτό όμως δε μειώνει τον κίνδυνο και την προσπάθεια που κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλουν οι συνάδελφοι που εκτελούν φυλακές στα ΤΕΠ και στις ΜΕΘ, που είναι οδηγοί και συνοδοί ασθενοφόρων, που εκτελούν δειγματοληψία test Covid-19, το ιατρικό προσωπικό και το προσωπικό του ακτινολογικού τμήματος.

Η εικόνα της μη καταβολής των εν λόγω οδοιπορικών, σε κανένα ιατρό του ΝΝΚ, είναι αλήθεια ότι μας παραξένεψε καθώς και ο μικρός αριθμός του αποκλειστικά νοσηλευτικού προσωπικού (μόνο 23 άτομα) που έλαβε την εν λόγω αποζημίωση. Σε αντίθεση μας ικανοποίησε η ποικιλία και ευρύτητα (πληθώρα ιατρών, ΜΠΥ, νοσηλευτικές και μη ειδικότητες) των συναδέλφων που τους καταβλήθηκαν οδοιπορικά στα υπόλοιπα νοσοκομεία του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατόπιν των ανωτέρων και στο πλαίσιο της δικαιοσύνης και ισότητας, αιτείται να εξετασθεί η καταβολή της εν λόγω αποζημίωσης στους λοιπούς υγειονομικούς συναδέλφους του ΝΝΚ (περιορισμένος αριθμός) οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συνεχώς και αόκνως.

ΠΟΕΣ 71/2021 ΝΝΚ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΣΠΕΕΧ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΕΣΠΕΕΧ 3-2020 ΝΝΚ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ by ΠΟ ΕΣ on Scribd