Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Αποζημίωση Περιπόλων Πυρασφαλείας

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 20/01.11.2021 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.

Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.), με το οποίο μεταφέρεται η αγωνία και ανησυχία των στρατιωτικών που εκτέλεσαν περίπολα πυρασφαλείας, καθόσον μέχρι και σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί και ήδη το οικονομικό έτος πλησιάζει προς το τέλος του.

............

ΘΕΜΑ : Αποζημίωση Περιπόλων Πυρασφαλείας

α. ΠΔ 200/1993 «Περί Οδοιπορικών Εξόδων Εσωτερικού του Στρατιωτικού Προσωπικού των ΕΔ»

β. Φ.257/68/102067/Σ.1288/04 Οκτ 21/15ο ΣΠ/3ο ΕΓ

1. Με το παρόν έγγραφό μας, σας μεταφέρουμε παράπονα συναδέλφων μας που τους θερινούς μήνες κλήθηκαν να συνδράμουν με την παρουσία τους στην αποτροπή των πυρκαγιών και το έπραξαν άμεσα με απόλυτη επιτυχία, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μας πανελλαδικά.

2. Σύμφωνα με το (α) σχετικό αρ.7 παρ.3 «οι Αξκοί και οι Υπξκοί των τριών κλάδων των ΕΔ που εκτελούν περιπολίες σε δασικές περιοχές, με σκοπό την αποτροπή και τον έγκαιρο εντοπισμό των πυρκαγιών … δικαιούνται οδοιπορικών εξόδων εκτέλεσης υπηρεσίας για όλες τις ημέρες της απασχόλησης τους…».

3. Με το (β) όμοιο το 15ο ΣΠ απέστειλε έγκαιρα και ιεραρχικά όπως προβλέπεται αναλυτικές καταστάσεις με τα στοιχεία του εμπλεκόμενου προσωπικού που συμμετείχε στα περίπολα δασοπροστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς από 01 έως 31 Αυγούστου 2021. Έκτοτε όμως ουδεμία ενημέρωση υπήρξε προς τους συναδέλφους για την αποζημίωση τους.

4. Η Ένωση μας αντιλαμβανόμενη την ανησυχία των συναδέλφων μεταφέρει τα εύλογα ερωτήματα τους, αναμένοντας τις απαντήσεις και ευελπιστώντας για την ταχεία λύση του θέματος.

α. Έχουν γίνει όλες οι περαιτέρω ενέργειες από την ιεραρχία (Ταξιαρχία και Σώμα) για την έγκαιρη καταβολή της εν λόγω αποζημίωσης, ενόψει μάλιστα και της λήξης του οικονομικού έτους;

β. Έχει δεσμευθεί-εξασφαλιστεί το απαραίτητο ποσό για την αποζημίωση των περιπόλων δασοπροστασίας;

γ. Πότε ακριβώς οι συνάδελφοι θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα ποσά που τους οφείλονται για την εκτέλεση της εν λόγω υπηρεσίας; 

5. Οι συνάδελφοι της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ευελπιστούνε ότι η πολιτική και φυσική μας ηγεσία, στο πλαίσιο της μέριμνας για το προσωπικό της, θα προβεί έγκαιρα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποζημίωση της εκτέλεσης της υπηρεσίας τους.  

ΠΟΕΣ 1488/2021 ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΕΡΙΠΟΛΩΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΕΣΠΕΕΚΑΣ 20/2021 Περιπολα Δασοπροστασιας by ΠΟ ΕΣ on Scribd