Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Προφύλαξη του Προσωπικού από την Έξαρση της Πανδημίας

Κε Υπουργέ.

Εδώ και περίπου τρείς (3) εβδομάδες την επικαιρότητα φαίνεται να την απασχολεί ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας, μετά την εισβολή της πρώτης στα εδάφη της δεύτερης, ενώ διαφαίνεται ότι οι πολίτες (συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών) θα κληθούν να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι, όχι από τα εν εξελίξει μνημόνια και τις δεσμεύσεις της Χώρας μας στην αποπληρωμή των δυσβάσταχτων χρεών της, αλλά από την κούρσα των εξοπλισμών που οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να «τρέξουν» προκειμένου να ετοιμαστούν.

Ωστόσο κε Υπουργέ, φαίνεται ότι ο άλλος πόλεμος, αυτός της πανδημίας, έχει περάσει στα ψιλά γράμματα, αν και είναι ακόμη ενεργός.   

Μετά τις τελευταίες μετρήσεις τα κρούσματα αυξήθηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες κατά 63%. Το ιικό φορτίο είναι ιδιαίτερα υψηλό στις περισσότερες περιοχές της Χώρας. Η νέα αυτή παραλλαγή του ιού (Όμικρον 2) μεταδίδεται με μεγαλύτερη ευκολία από την Όμικρον η οποία είχε χαρακτηριστεί ως υπερμεταδοτική. 

Υπό το πρίσμα αυτών των δεδομένων θεωρούμε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία των στελεχών των Ε.Δ., αφού έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση επιθεωρήσεων - αξιολογήσεων των Μονάδων, οι οποίες πραγματοποιούνται, για ανεξήγητο λόγο, όχι υπό το πρίσμα της κανονικής και καθημερινής τους λειτουργίας αλλά με την υποχρεωτική παρουσία του συνόλου του προσωπικού, καθημερινά για περισσότερες από 16 ώρες. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις παρουσιάζονται αναπόφευκτα συνθήκες συνωστισμού  (πχ ένα μηχάνημα έχει έναν χειριστή και εναλλάσσονται σε αυτό σε βάρδιες ακόμα 2 - 3 άνθρωποι, ποιά η σκοπιμότητα να βρίσκονται στον ίδιο χώρο και οι 4 ταυτόχρονα;) με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία των στελεχών (αλλά και των μελών των οικογενειών τους) με δεδομένη τη νέα αυτή έξαρση των κρουσμάτων.

Άραγε κε Υπουργέ τα στελέχη των Ε.Δ. δεν αξιολογήθηκαν στις φωτιές, στις πλημμύρες, στους σεισμούς, στους αποχιονισμό δρόμων για λογαριασμό ιδιωτικών εταιρειών; 

Καθημερινά δεν αξιολογούνται στα πλοία του ΠΝ, στις μονάδες του ΣΞ και στα αεροδρόμια της ΠΑ, ώστε να εκτεθούν σε άσκοπους κινδύνους; Άραγε η αξιολόγηση μιας μονάδας δεν μπορεί να γίνει υπό συνθήκες κανονικής λειτουργίας;

Ίσως θα πρέπει να προβληματίσει αυτό πριν «ξεμείνουμε» από προσωπικό. 

ΠΟΕΣ 371/2022 ΕΞΑΡΣΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΔ by ΠΟ ΕΣ on Scribd