Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

                                                                   Δελτίο Τύπου

                                                                                                                           Χίος, 22 Μαρτίου 2022

Με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, συναντήθηκε την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, στο γραφείο του  στην πόλη της Χίου, ο  Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου Επχίας (ΠΖ) Κουτσουράδης Νικόλαος και ο αντιπρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ. Άνχης(ΠΖ) Μάντζαρης Αναστάσιος.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε ένα πάρα πολύ καλό και θερμό κλίμα. Οι εκπρόσωποι του ΔΣ της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ. ενημέρωσαν τον κ. Υπουργό και Βουλευτή Χίου για τα προβλήματα που απασχολούν εν γένει τους στρατιωτικούς, μεταξύ των άλλων και για:

-Την άμεση ενεργοποίηση της απομάκρυνσης σκεπών αμιάντου από τις Μονάδες.

-Την τροποποίηση της μοριοδότησης του προσωπικού που υπηρετεί σε Μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας  Χίου.

- Τη μη καταβολή αποζημίωσης του επιδόματος παραμεθορίου αλλά και του επιδόματος Ιδιαιτέρων Συνθηκών στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).

- Την σπουδαιότητα προμήθειας θαλάμου αποσυμπίεσης στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου. Ιδιαίτερα δε για το θέμα του θαλάμου αποσυμπίεσης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση διότι θα εξυπηρετεί εκτός από τους στρατιωτικούς, όλους τους πολίτες της Χίου αφού ο θάλαμος αποσυμπίεσης θα αποτρέψει τυχών προβλήματα σε διάφορες παθήσεις αλλά και στην αποκατάσταση από χειρουργεία. Επίσης θα εξυπηρετεί όλο το βόρειο Αιγαίο, αφού θάλαμος αποσυμπίεσης αυτή στιγμή υπάρχει ένας στο Νοσοκομείο Καλύμνου o οποίος εξυπηρετεί όλο το Αιγαίο.  

Εκ μέρους του κ. Υπουργού υπήρξε κατανόηση των προβλημάτων και η δέσμευσή του για την προώθηση των αιτημάτων της Ένωσης προς τους αρμόδιους, κατά περίπτωση, φορείς, για την επίλυση των προβλημάτων. Δόθηκε η υπόσχεση ότι οι επαφές θα συνεχιστούν, με επαναλαμβανόμενες επισκέψεις και ενημερώσεις, όποτε κριθεί αναγκαίο και πάντα με γνώμονα τη γρήγορη και αποτελεσματική επίλυση των διαφόρων θεμάτων που θα προκύψουν.