Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

25
Πεμ, Απρ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράμα, 31 Μαρτίου 2022

Με τη βουλευτή Δράμας και υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΚΙΝΑΛ, κα Χαρά Κεφαλίδου, συναντήθηκε, στο γραφείο της στην πόλη της Δράμας, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσής μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Ούσιο Θεόδωρο, τον Γεν. Γραμματέα, Καραλίδη Θεμιστοκλή και τον Αν. Γεν. Γραμματέα, Παράσχο Στέργιο.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό και φιλικό κλίμα. Το ΔΣ κατέθεσε υπόμνημα και ενημέρωσε την κα βουλευτή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, αλλά και για θέματα που απασχολούν σε γενικό επίπεδο τους στρατιωτικούς, με βάση τις προτάσεις της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.).

Αναλυτικότερα, στην κα βουλευτή μεταξύ άλλων αναπτύχθηκαν:

α. Συνταξιοδοτικά/Ασφαλιστικά ζητήματα στρατιωτικών - Υποχρεωτικές αποστρατείες ΕΠΟΠ.

β. Το θέμα της μισθολογικής αναβάθμισης Αξιωματικών ΕΜΘ.

γ. Το θέμα Της αποζημίωσης για τη νυχτερινή απασχόληση «αναδρομικά από την 1.1.2017 οπότε και τέθηκε αναδρομικά σε ισχύ το νέο μισθολόγιο (Ν.4472/2017)». 

δ. Στρατιωτικοί υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας, λόγω μη εμβολιασμού.

ε. Το θέμα των ΟΒΑ για τη μη καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου και του μη δικαιώματος αποζημίωσής τους για τη νυχτερινή τους απασχόληση.

Από την πλευρά της η κα βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει τον Υ.ΕΘ.Α  κ. Παναγιωτόπουλο Νικόλαο και τον ΥΦ.ΕΘ.Α κ.Χαρδαλιά Νικόλαο για όλα τα θέματα που της παρατέθηκαν το συντομότερο δυνατό.

Τέλος, δόθηκε υπόσχεση και από τις δύο πλευρές για συνέχιση των επαφών και για την από κοινού προσπάθεια να επιλυθούν τα προβλήματα που απασχολούν όλους τους στρατιωτικούς και τους συναδέλφους  που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

ΕΣΠΕΕΔ Συνάντηση Με Την Βουλευτη ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Κα Χαρά Κεφαλίδου. Δελτίο Τύπου by ΠΟ ΕΣ on Scribd