Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς αποκατάσταση της παραπληροφόρησης που διακινείται το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς από συνάδελφο στρατιωτικό, αναφορικά με την αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής της Π.Ο.Ε.Σ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), σχετικά με την οφειλόμενη αποζημίωση για τη νυκτερινή μας εργασία, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

- Οι αποφάσεις των δικαστηρίων όλων των βαθμίδων και δικαιοδοσίας αφορώσες στην αναβολή εκδίκασης των υποθέσεων, εν προκειμένω του ΣτΕ, ανακοινώνονται/δημοσιεύονται κατά τις ορισθείσες ημερομηνίες εκδίκασης και όχι εκ των προτέρων

- Το ΣτΕ διαθέτει διαδικτυακό τόπο μέσω του οποίου ο οποιοσδήποτε μπορεί να παρακολουθήσει την υπόθεση.

- Η αναγραφή, στα εκθέματα του ΣτΕ, με μπλε γραφή, αντικατοπτρίζει την πρόταση που θα υποβάλλει ο/η εισηγητής/τρία στο δικαστήριο και δεν είναι απόφαση του δικαστηρίου.

- Το δικαστήριο μπορεί να αποδεχτεί την πρόταση του/της εισηγητή/τρίας, μπορεί και όχι. Η πρόταση δεν είναι δεσμευτική.

- Το αποτέλεσμα του ΣτΕ εμφανίζεται στη σελίδα του με μαύρη γραφή, γεγονός που καταδεικνύει ότι η υπόθεση συζητήθηκε κατά την ορισθείσα ημερομηνία και λήφθηκε η σχετική απόφαση.

- Η Π.Ο.Ε.Σ. (δια του νομικού της παραστάτη) παρευρέθηκε τη 01.2.2021 κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, κατά την οποία το δικαστήριο δέχτηκε την εισήγηση και ανέβαλε την υπόθεση για τη 17.5.2021.

- Η Π.Ο.Ε.Σ. νοιώθει τουλάχιστον περήφανη καθώς διεκδικεί δια της δικαστικής οδού την εφαρμογή του ισχύοντος νόμου για την αποζημίωση της νυκτερινής μας απασχόλησης και δεν επαναπαύεται σχολιάζοντας και μάλιστα φωνάζοντας κραυγαλέα ως νίκη την όποια αναβολή.    

- Η αναβολή της συγκεκριμένης υπόθεσης δεν εξυπηρετεί κανέναν και καμία στρατιωτικό. Κανείς και καμία δεν πρέπει να χαίρεται. Κατά την ημερομηνία της δικασίμου πρέπει όλες και όλοι να σταθούν στο πλευρό της.

- Η Π.Ο.Ε.Σ. κατ΄ επανάληψη έχει καλέσει προς πάσα κατεύθυνση, να αφεθούν στην άκρη οι όποιες αντιδικίες και αντιπαραθέσεις βάλλουν εναντίον της και να βρεθούμε όλοι σαν μια γροθιά στο ΣτΕ, για τη νικηφόρα πορεία της υπόθεσης. Άλλωστε το παρελθόν κατέδειξε ότι η Π.Ο.Ε.Σ. ξέρει να διεκδικεί και να κερδίζει για όλες και όλους τους στρατιωτικούς. Η ανατροπή του μισθολογίου μας και η πλήρης καταβολή των οφειλομένων τη 14.12.2018 είναι ακόμη νωπή στη μνήμη όλων μας. 

- Η απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων, όπως τούτα αναφέρθηκαν παραπάνω, από τον συντάκτη συνάδελφο των δημοσιευμάτων, μοναδικό σκοπό και στόχο έχουν τη συκοφάντηση της Ομοσπονδίας μας, η οποία επιφυλλάσσεται.