Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

25
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Για την καθυστέρηση στην καταβολή του ειδικού επιδόματος στους μετεωρολόγους που υπηρετούν στην Κεντρική Υπηρεσία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), στα κλιμάκια αυτής και στα μετωρολογικά κλιμάκια στις Μονάδες της ΠΑ, όπως σχετικός νόμος ορίζει, μετά την ανάδειξη του θέματος από την Ομοσπονδία μας, με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 956/2020 έγγραφό μας και το συναφές ερώτημα που κατεθεσε στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, το ΚΚΕ (δείτε εδώ), ο κ. ΥΕΘΑ απήντησε ότι: 

Σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 65 του ν.4427/16, προβλέπεται η έκδοση ΚΥΑ «...για το άνοιγμα, τη διαχείριση, κατανομή, και απόδοση των ποσών καθώς και την κίνηση του ειδικού λογαριασμού της ΕΜΥ...».

Ήδη ορίστηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, Ομάδα Εργασίας για τη σύνταξη και υποβολή σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης κατ’ εξουσιοδότηση του ως άνω αναφερόμενου νόμου.

Η Ομάδα Εργασίας κατάρτισε σχέδιο ΚΥΑ, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αποζημίωση των μετεωρολόγων και στην παρούσα φάση βρίσκεται σε διαδικασία επιτελικής επεξεργασίας στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

κκε Ειδικη Αποζημιωση Μετεωρολογων Απαντηση Υεθα by ΠΟ ΕΣ on Scribd