Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

24
Τετ, Απρ

ΔΙΑΦΟΡΑ

Προσφάτως και συγκεκριμένα τη 09 Μαρ 23, αναγνώσαμε στην ειδησεογραφική ηλεκτρονική σελίδα του www.kranosgr.com, ευχαριστήρια ανακοίνωση της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, προς την XXI ΤΘΤ, γιατί με εντατική, συστηματική και άριστη προσφορά εργασίας των στελεχών της XXI ΤΘΤ, βάφτηκαν εξολοκλήρου είκοσι μία (21) αίθουσες διδασκαλίας.

 

              Οφείλουμε να συγχαρούμε τους συναδέλφους μας που ενεπλάκησαν στην παραπάνω εργασία και να νοιώσουμε για μια ακόμη φορά περήφανοι, καθόσον πολλάκις έχει αποδειχθεί ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί φειδόμενοι χρόνου και κόπου, δίδουν τον καλύτερό τους εαυτό προς την κοινωνία, ειδικά δε όταν πρόκειται για μαθητές και χωρίς πάντα καθ΄ υπόδειξη ή κατά διαταγή.

 

              Ωστόσο, δεν μπορούμε περαιτέρω να μην δηλώσουμε την πλήρη απογοήτευσή μας για το γεγονός ότι για τον ελαιοχρωματισμό σχολικών μονάδων συνέδραμαν Έλληνες στρατιωτικοί και όχι ιδιώτες ελαιοχρωματιστές της περιοχής, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο έτι περαιτέρω την ανεργία του κλάδου που είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει. Θεωρούμε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα οι Έλληνες στρατιωτικοί, δεν μπορεί να είναι δωρεάν εργατικό δυναμικό και να μπαλώνουν πάντα κρατικές αδυναμίες και υπολειτουργίες. Το ως άνω γεγονός, έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες μέχρι τώρα πάρεργα που αναλαμβάνουν τα στελέχη των ΕΔ, σε βάρος, αφενός των άνεργων  συμπολιτών μας και αφετέρου των ίδιων των στελεχών που «αφήνουν πίσω» εργασίες των αμιγώς υπηρεσιακών τους καθηκόντων. Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και πιθανότατα η κακή συντήρηση και λειτουργικότητα πεπαλαιωμένων υποδομών, απόρροια υποχρηματοδότησης, δεν μπορεί να μας αφήνει άφωνους ως κοινωνία. Ο ελαιοχρωματισμός, και όχι μόνο, των σχολικών μονάδων δεν είναι καθήκον και υποχρέωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά του Υπουργείου Παιδείας. Δισεκατομμύρια ευρίσκονται από τη μία μέρα στην άλλη όταν πρόκειται για αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων και δεν μπορούν να βρεθούν ολίγα μόνο ευρώ για λίγα μεροκάματα σε εξειδικευμένους τεχνίτες (ελαιοχρωματιστές); Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε.

 

              Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέσω της Π.Ο.Ε.Σ., να πάρει επιτέλους θέση. Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να καλύπτουν τρύπες, να παίρνουν την μπουκιά από το στόμα συμπολιτών μας τεχνικών ειδικοτήτων (εν προκειμένω ελαιοχρωματιστών) ή να ενισχύουν την ανεργία.

 

              Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση επί του θέματος.

 

paroxiypiresion by ΕΣΠΕΕΦ on Scribd