Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                  Αρ.Πρωτ: 13/2022

                                                                                                                Δράμα 09 Απρ, 2022      

Με τον Βουλευτή Δράμας της ΝΔ  κ. Μπλούχο Κωνσταντίνο, συναντήθηκε στο γραφείο του στην πόλη της Δράμας, το Σάββατο 09 Απριλίου 2022 αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΠΕΕ Δράμας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο  ΕΠΟΠ Επχία (ΔΒ-ΕΥ) Ούσιο Θεόδωρο, Αντιπρόεδρο ΕΠΟΠ Επχία (ΠΖ) Χαιδεμένο Δημήτριο,  τον Γεν. Γραμματέα ΕΠΟΠ Επχία (ΠΖ) Καραλίδη Θεμιστοκλή και το μέλος ΕΠΟΠ Επχία (ΕΜ) Παπαδόπουλο Ιωάννη.

 Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό  κλίμα. Το ΔΣ κατέθεσε υπόμνημα και ενημέρωσε τον κ. Βουλευτή  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, αλλά και για  θέματα που απασχολούν σε γενικό επίπεδο τους στρατιωτικούς, με βάση τις προτάσεις της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

 Αναλυτικότερα, αναπτύξαμε στον κ. Βουλευτή μεταξύ άλλων:

 α.  Συνταξιοδοτικά/Ασφαλιστικά ζητήματα στρατιωτικών-Υποχρεωτικές αποστρατείες ΕΠΟΠ.

 β.  Το θέμα της μισθολογικής αποκατάστασης Αξιωματικών ΕΜΘ.

 γ. Την αποζημίωση για τη νυχτερινή μας απασχόληση αναδρομικά από την 1.1.2017 οπότε και τέθηκε  σε ισχύ το νέο μισθολόγιο (Ν.4472/2017)

 δ. Το ζήτημα των συναδέλφων στρατιωτικών υγειονομικών σε αναστολή εργασίας λόγο μη εμβολιασμού τους.

 ε. Το θέμα της  μη καταβολής του επιδόματος παραμεθορίου και του μη  δικαιώματος αποζημίωσης  νυχτερινής  απασχόλησης στους ΟΒΑ.

 στ. Ισοτιμία πτυχίων ΑΣΣΥ με ΑΤΕΙ.

Στο τέλος της συνάντησης, αφού η αντιπροσωπεία μας ευχαρίστησε τον κ. Μπλούχο, υπήρξε η αμοιβαία δέσμευση για εντατικοποίηση της επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές με γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των Ελλήνων εν ενεργεία στρατιωτικών.