Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

23
Τρι, Απρ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η νέα σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και της Τράπεζας Πειραιώς μόνο προνομιακή δεν μπορεί να θεωρηθεί όσο και να διαφημίζεται ως τέτοια. Για να μιλήσουμε με οικονομικούς όρους και συγκριτικά με την προηγούμενη σύμβαση, δεν χαρακτηρίζεται ως μία συμφωνία win-win ανάμεσα στα δύο μέλη της.

 

    Συγκεκριμένα:

 

    α) στο λογαριασμό μισθοδοσίας για καταθέσεις άνω των 3.000€ το επιτόκιο μεταβάλλεται από 1,00% σε 0,01%, δηλαδή στο επιτόκιο που δίδεται σε όλους. Επίσης δεν περιλαμβάνεται η προθεσμιακή κατάθεση με προσαύξηση 0,65% στο εκάστοτε ισχύον επιτόκιο προθεσμιακής κατάθεσης 12 μηνών.

 

 

Παλαιά σύμβαση

Νέα σύμβαση

 

 

Καταθέσεις <3.000€

3,00%

3,00%

Καταθέσεις >3.000€

1,00%

0,01%

Μη περίληψη της προθεσμιακής κατάθεσης με προσαύξηση 0,65% στο εκάστοτε ισχύον επιτόκιο προθεσμιακής κατάθεσης 12 μηνών.

 

    β) Όσον αφορά τις πιστωτικές κάρτες, η επιστροφή από το πρόγραμμα επιβράβευσης χρήσης κάρτας σε ευρώ μεταβάλλεται από 2,00% σε 0,50% και το μέγιστο συνολικό ποσό επιστροφής από 100€ σε 30€ το μήνα. Επίσης καταργείται το επιτόκιο αγορών μειωμένο κατά 3,50% σε σχέση με το βασικό επιτόκιο πιστωτικών καρτών της Τράπεζας και η περαιτέρω μείωση επιτοκίου για ενήμερους πελάτες κατά μία ποσοστιαία μονάδα (1,00%).

 

 

Παλαιά σύμβαση

Νέα σύμβαση

Ποσοστό επιστροφής

2,00%

0,50%

Μέγιστο ποσό επιστροφής

100€

30€

Κατάργηση του επιτοκίου αγορών μειωμένο κατά 3,50% σε σχέση με το βασικό επιτόκιο πιστωτικών καρτών της Τράπεζας και η περαιτέρω μείωση επιτοκίου για ενήμερους πελάτες κατά μία ποσοστιαία μονάδα (1,00%).

 

    Όπως αντιλαμβανόμαστε το νέο συμφωνητικό συνεργασίας διετούς διάρκειας που έχει υπογραφεί μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και της Τράπεζας Πειραιώς προφανώς και είναι επ’ ωφελεία  της Τράπεζας παρά του προσωπικού του ΥΠΕΘΑ.

 

    Εν κατακλείδι η ΕΣΠΕΕΦ θεωρεί ότι οι όροι της νέας σύμβασης θα μπορούσαν να παραμείνουν τουλάχιστον στα πρότυπα της παλαιάς σύμβασης αν όχι με καλύτερους όρους, εφόσον αφορά μία κατηγορία εργαζομένων που απαριθμεί πολλά μέλη που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ενεργούς ή εν δυνάμει πελάτες της Τράπεζας.

 

    Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε, αφ’ ενός για την παρέμβασή σας προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπενθυμίζοντας ότι η μέριμνα προς το προσωπικό του, όπως τουλάχιστον επικαλείται από την πολιτική του ηγεσία, αφορά από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα ζητήματα που αφορούν τα στελέχη και τις οικογένειές τους και αφ’ ετέρου ενημερωθεί το σύνολο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για την πραγματικότητα.

 

 

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Σύμβαση μεταξύ ΥΠΕΘΑ και τράπεζας Πειραιώς by ΕΣΠΕΕΦ on Scribd