Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

25
Πεμ, Απρ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                 Λέρος, 08 Απριλίου 2022

                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ της ΕΣΠΕΕ Καλύμνου συναντήθηκε με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, στο γραφείο της τοπικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Λέρο.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Το ΔΣ κατέθεσε υπόμνημα και ενημέρωσε τον κ. Βουλευτή για τα υφιστάμενα προβλήματα των στελεχών των Ε.Δ. που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου, αλλά και για  θέματα που απασχολούν γενικά τους στρατιωτικούς, βάσει των προτάσεων της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Στη συζήτηση που διεξήχθη είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε τα κάτωθι ζητήματα:

α. Την νυχτερινή αποζημίωση και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις για το εν λόγω θέμα.

β. Την μισθολογική αποκατάσταση των Αξιωματικών συναδέλφων μας προερχόμενων από τον θεσμό των ΕΜΘ.

γ. Τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ζητήματα καθώς και την υποχρεωτική αποστρατεία των συναδέλφων μας προερχόμενων από το θεσμό των ΕΠ.ΟΠ.

 δ. Τις δυσχέρειες και την οικονομική επιβάρυνση που αντιμετωπίζουν τα στελέχη και οι οικογένειες τους στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου προκειμένου να λάβουν την απαιτούμενη υγειονομική περίθαλψη.

Από την πλευρά του, ο κ. Βουλευτής τόνισε ότι γνωρίζει τα περισσότερα εκ των θεμάτων. Υπογράμμισε ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της ΕΣΠΕΕ Καλύμνου για την επίλυση τους σε συνεργασία με τον Τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τον δίαυλο επικοινωνίας που εκκίνησε με την Ένωσή μας.