Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΑΡΘΡΑ

Συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑ.), Ανθυποπλοίαρχος Μεθενίτης Δημήτριος στο ALT.gr.

Κύριε Μεθενίτη Δημήτρη, ως Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. ΚΑΛΥΜΝΟΥ από τη μέχρι σήμερα εμπειρία σας στην περιοχή σας, πείτε μας δυο λόγια για τη στάση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) απέναντι στον «χακί» συνδικαλισμό.

Κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ πολύ για τη δυνατότητα που μου δίνετε να καταθέσω τις απόψεις μου για θέματα περί το συνδικαλισμό στις ΕΔ. Ως προς την Ένωση Καλύμνου, επειδή την ξεκίνησα από το μηδέν και γνωρίζω όλη την πορεία της, δεν θα σας κρύψω ότι τον πρώτο καιρό αυτό που αντιμετώπισα, κατά κύριο λόγο, ήταν μια εντελώς «μηχανική» καχυποψία απέναντι στην προσπάθεια, κυρίως επειδή οι συνάδελφοι δεν είχαν καμία ενημέρωση περί του τι είναι ο συνδικαλισμός στις ΕΔ και παρασέρνονταν από το τι μπορεί να νόμιζαν ή να τους έλεγαν ότι είναι. Ωστόσο, στην αρχή πετύχαμε να μας εμπιστευθούν κάποιοι συνάδελφοι που πλαισίωσαν τις αρχικές ενέργειες και βοήθησαν, ο καθένας με τον τρόπο του, ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε σταδιακά μία δυνατή και υγιή φωνή για τους συναδέλφους. Αυτό, όμως, που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι, μετά το πρώτο έτος, όταν άρχισαν οι συνάδελφοι να βλέπουν τη δράση μας και να ενημερώνονται περισσότερο, τελικώς η καχυποψία μετετράπη σε εμπιστοσύνη.... Διαβάστε όλη τη συνέντευξη