Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Τετ, Σεπ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χίος, 14 Αυγ 22

        Η εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας μας. Γιορτάζει η Παναγία μας, η Μάνα μας και μαζί όλοι οι ορθόδοξοι Χριστιανοί.

        Η Παναγιά μας, διαχρονικό παράδειγμα ταπεινότητας και ανιδιοτέλειας είναι εκείνη στην οποία στρεφόμαστε καθημερινά στις δύσκολες στιγμές μας για να πάρουμε θάρρος ,δύναμη και παρηγοριά .

       Τιμούμε και εορτάζουμε την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, τη μεγαλύτερη Θεομητορική εορτή και μία από τις σημαντικότερες για την Ορθόδοξη Εκκλησία . Η μυροβόλος Χίο μας, έχει την τιμή να διατηρεί πολλές θαυματουργές εικόνες της Παναγίας, η χάρη των οποίων αποτελεί στήριγμα για τους κατοίκους.

        Εύχομαστε η Μεγαλόχαρη, η Μητέρα όλων μας, να μας γεμίζει πίστη και ελπίδα, δύναμη και αντοχή για να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές που διανύουμε ως Χώρα και ως Έθνος εξαιτίας της πανδημίας και των επιπτώσεών της, αλλά και λόγω των πολλαπλών προκλήσεων στα εθνικά μας θέματα.

«Τίμιος ὡς ἀληθῶς ὁ θάνατος τῶν ὁσίων Κυρίου τοῦ Θεοῦ τῶν δυνάμεων∙ ὑπέρτιμος τῆς τοῦ Θεοῦ μητρός ἡ μετάστασις. Νῦν οὐρανοί εὐφραινέσθωσαν∙ νῦν ἀγαλλιάσθω ἡ γῆ καί σκιρτάτωσαν ἄνθρωποι».
Ἰωάννης Δαμασκηνός, Ἐγκώμιον εἰς τήν Κοίμησιν τῆς Θεοτόκου.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους

Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες.

 

-Ο-

 

-Ο-

Εκπρόσωπος Τύπου

 

Προέδρος

 

 

 

Άγγος Χρήστος

 

Κουτσουράδης Νικόλαος

ΕΠΟΠ Λχίας (ΠΖ)

 

ΕΠΟΠ Επχίας (ΠΖ)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χίος, 14 Αυγ 22

      Την 15η Αυγούστου του έτους 1940, όλος ο Ελληνισμός εορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου. Επίκεντρο της μεγάλης θρησκευτικής εορτής, το Νησί της Μεγαλόχαρης, η Τήνος. Στο λιμάνι της νήσου ξεχωρίζει σημαιοστολισμένη η «Έλλη», το ελαφρύ καταδρομικό και καμάρι του Πολεμικού μας Ναυτικού. Στο καταστρώματός της με εθνική υπερηφάνεια, Αξιωματικοί και ναύτες ετοιμάζονται για την αποβίβασή τους στην προκυμαία προκειμένου να αναλάβει την λιτανεία της ιερής εικόνας της Παναγίας.

      Περί ώρα 8.25 μια τρομερή έκρηξη συνταράσσει το ελαφρύ καταδρομικό. Τον αρχικό αιφνιδιασμό διαδέχονται κραυγές πανικού, τόσο επί του πολεμικού σκάφους όσο κι επί της προκυμαίας. Πυκνοί καπνοί γεμίζουν τον ουρανό, καθώς εκρήγνυνται το μηχανοστάσιο και οι δεξαμενές πετρελαίου του καταδρομικού. Ακόμη δύο εκρήξεις σημειώνονται στην προκυμαία, δίχως ευτυχώς να υπάρξουν θύματα μεταξύ των χιλιάδων επισκεπτών. Ο απολογισμός για το Πολεμικό Ναυτικό είναι βαρύς: 9 νεκροί και 24 τραυματίες βυθίζουν στο πένθος ένα ολόκληρο Έθνος.    Μαζί με το πένθος όμως, αναδύεται η οργή για τους υπεύθυνους του θρασύδειλου χτυπήματος

      Το καταδρομικό «Ελλη» αποτέλεσε ένα πανίσχυρο σύμβολο αντίστασης κατά του φασισμού και επανεντάχθηκε στους κόλπους του πολεμικού μας ναυτικού. Μετά το τέλος του Πολέμου μάλιστα το ιταλικό ναυτικό αποζημίωσε το ελληνικό ναυτικό με την αντικατάσταση του. Έτσι τον Ιούνιο του 1951 ένα ελαφρύ καταδρομικό παραδόθηκε στην Ελλάδα, το οποίο μετονομάστηκε σε «Έλλη» και υπηρέτησε το ναυτικό μας ως το 1965.

           Ο τορπιλισμός αυτός στα πλαίσια ενός Παγκόσμιου Πολέμου ανέδειξε κυρίως την φιλοπατρία του ελληνικού λαού και την αποφασιστικότητα που τον διακρίνει σε στιγμές έκτακτης ανάγκης για την χώρα μας. Οι ιστορίες ανδρείας και άκρατου ηρωισμού κυριαρχούν στις αιματοβαμμένες σελίδες του ελληνικού έθνους, αλλά η ελευθερία και η δημοκρατία αποτελούσαν ανέκαθεν τα ύψιστα αγαθά για τους Έλληνες.

 

-Ο-

 

-Ο-

Εκπρόσωπος Τύπου

 

Προέδρος

 

 

 

Άγγος Χρήστος

 

Κουτσουράδης Νικόλαος

ΕΠΟΠ Λχίας (ΠΖ)

 

ΕΠΟΠ Επχίας (ΠΖ)

 

     Σαν σήμερα, πρίν 26 χρόνια, έφυγε άδικα από τη ζωή ηρωικά πεσόντας ο τότε 24χρονος Τάσος Ισαάκ. Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες απογευματινές ώρες της 11ης Αυγούστου 1996, κατά τη διάρκεια αντικατοχικής ειρηνικής διαδήλωσης Κυπρίων μοτοσυκλετιστών, εντός της Πράσινης Γραμμής στην περιοχή της Δερύνειας, νότια της Αμμοχώστου.

      Ο Τάσος Ισαάκ, στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν καταδιωκόμενο φίλο του, τον οποίο κτυπούσαν βάναυσα οργανωμένες ομάδες (Γκρίζων λύκων, πολιτών, ¨αστυνομικών¨ του ψευδοκράτους), εγκλωβίστηκε και ξυλοκοπήθηκε με μένος έως ότου αυτός εξέπνευσε. Από τη γενικευμένη συμπλοκή στη νεκρή ζώνη, τραυματίστηκαν συνολικά 54 Ελληνοκύπριοι, 17 Τουρκοκύπριοι και 12 μέλη της ειρηνευτικής δύναμης.


      Η κηδεία του Τάσου Ισαάκ έγινε με πάνδημο τρόπο στις 14 Αυγούστου. Τραγική φιγούρα η σύζυγός του, που ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί, τηνΑναστασία Ισαάκ (26 ετών σήμερα).

      Όπως κάθε χρόνο έτσι και αυτές τις ημέρες, είθισται να τιμάμε τον αδικοχαμένοήρωα και αδερφό μας, που έφυγε άδικα.


«ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΥ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕ ΛΟΓΙΕΤΑΙ»

Τιμής ένεκεν
Αθάνατος
Τάσος Ισαάκ

 

 

 

 

            -Ο-            

 

 

Προέδρος

 

 

 

 

 

Κουτσουράδης Νικόλαος

                                                     

 

ΕΠΟΠ Επχίας (ΠΖ)

 

 

6975593281

 

 

 

 

ΠΡΟΣ   :   - Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ε.                                                                                                                             Αρ. Πρωτ.   18/2022

                - Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.                                                                                                                       Χίος, 25 Ιουλίου  2022

 

ΚΟΙΝ     :  - ΠΟΕΣ

               - Ε.Σ.ΠΕ.Ε.XI.

 

Δελτίο Τύπου

            1.   Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου εκφράζει τα θερμότερα συγχαρητήρια στο προσωπικό που επιχειρεί μαζί με την  πυροσβεστική στα πύρινα μέτωπα του Έβρου και της Λέσβου.

            2.   Τα στελέχη των ΕΔ με υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού ρίχνονται με αυταπάρνηση στην άνιση μάχη της πύρινης λαίλαπας μη φειδόμενοι κόπου και χρόνου αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά γιατί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί το βασικότερο γρανάζι της κρατικής μηχανής.

            3.   Να είστε σίγουροι ότι η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου θα σταθεί, μαζί με τις περιφερειακές ενότητες Έβρου και Λέσβου, αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματα που σας απασχολούν.

            4.   Σας ευχόμαστε σύντομα να επιστρέψετε υγιείς στις οικογένειές σας.

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Νικόλαος Κουτσουράδης

ΕΠΟΠ Επχίας(ΠΖ)

6975593281

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Nικόλαος Μαυρίδης

ΕΜΘ Αλχίας(ΔΒ)

6973791303

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χίος, 14 Αυγ 22

          Σαν σήμερα, στις 14 Αυγούστου 1996, ημέρα μνήμης κατάληψης της Αμμοχώστου, μία ομάδα διαδηλωτών κατευθυνόταν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας, όπου λίγες ημέρες πρίν, ξυλοκοπήθηκε από κατοχικές δυνάμεις μέχρι θανάτου, ο Τάσσος Ισαάκ, προκειμένου να εναποθέσουν στεφάνια, τιμώντας έτσι τη μνήμη του αδικοχαμένου αδερφού μας.             

          Οι παρευρισκόμενοι διαδηλωτές, σε ένα κλίμα πένθους και φορτισμένο από ρίγους συγκίνησης, είναι έτοιμοι να αποχαιρετήσουν τον Τάσσο μας.

        ¨Ξαφνικά¨ και για άλλη μια φορά, μία οργανωμένη ομάδα «Γκρίζων Λύκων», υποστηριζόμενοι από Τούρκους Αστυνομικούς του Ψευδοκράτους, περιφρόνησαν και προσέβαλαν την ημέρα τούτη, μετατρέποντας το χώρο, σε πεδίο μάχης, βάλλοντας με πέτρες τους διαδηλωτές.

       Ένας ακόμα ήρωας, δεν θα μπορούσε να αποφύγει το πεπρωμένο της μοίρας του.

       Ο λόγος, για τον Σολωμό Σολωμού, ο οποίος βλέποντας την κατάσταση που διαδραματίζεται και αγνοώντας τις κραυγές προειδοποίησης των συμπατριωτών του, με το θάρρος, την ανδρεία και την ¨μαγκιά¨ που τον χαρακτήριζαν, καταφέρνει να ξεφύγει από το στενό κλοιό των φρουρών, περνώντας τη νεκρή ζώνη, έρχεται αντιμέτωπος με το κόκκινο πανί, που του είχε γίνει εμμονή. Στην προσπάθεια του, να ανέβει στον ιστό, ώστε να κατεβάσει τη σημαία, απέναντι, στο τούρκικο φυλάκιο είχε ήδη γίνει ο στόχος του τούρκου σκοπευτή. Ο Σολωμού ορμώμενος από γενναιότητα και την αγάπη του για πατρίδα, συνεχίζει να ανεβαίνει στον ιστό, μέχρι που ο σκοπευτής πυροβολώντας τον στον λαιμό, τον δολοφονεί εν ψυχρώ. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι πυροβολισμοί απ΄τις δυνάμεις κατοχής, εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στους άοπλους διαδηλωτές. Η σορός του αδερφού μας απομακρύνθηκε, αρκετά ακόμα άτομα τραυματίστηκαν.

        Αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω στυγνός δολοφόνος του Σολωμού, είναι ο Κενάν Ακίν (πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού, υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών), ο οποίος ισχυρίστηκε, ότι έλαβε διαταγή για τη δολοφονία του, από τον αξιωματικό δυνάμεων ασφαλείας Χαλίλ Σαντραζάμ, ο οποίος με μαρτυρία του δηλώνει, ότι του είπε «το θέλω αυτό το σκυλί, πυροβολείστε».

          Η εικόνα του Σολωμού, με το τσιγάρο στο στόμα να πέφτει ηρωικά στο έδαφος, καθώς και το λεβέντικο ανάστημα με την τόλμη που τον διέκρινε, χαράχτηκε στις μνήμες όλων.

          Όπως κάθε χρόνο, έτσι και αυτές τις ημέρες, είθισται να τιμάμε τον αδικοχαμένο ήρωα και αδερφό μας.

 

«Του Αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δε λογιέται»

«Ανδρείος ο περί το καλόν θάνατον αδεής»

«Ανδρείος είναι αυτός που δε φοβάται τον τιμημένο θάνατο»

Τιμής ένεκεν

Αθάνατος

Σολωμός Σολωμού

 

-Ο-  -Ο-   
Εκπρόσωπος Τύπου Προέδρος
   
Άγγος Χρήστος Κουτσουράδης Νικόλαος
ΕΠΟΠ Λχίας (ΠΖ) ΕΠΟΠ Επχίας (ΠΖ)

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χίος, 25 Ιουλίου 2022

 

          Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου, βρίσκεται για άλλη μια φορά σε ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι, σήμερα, ενίσχυσε δωρίζοντας τρόφιμα, σε οικογένειες στελεχών αλλά και της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να αμβλύνει τα οικονομικά προβλήματά τους.

          Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ δεν θα μείνει απλά θεατής, θα σταθεί όμως για άλλη μια φορά, όπως πολλάκις απέδειξε στο παρελθόν, στο ύψος των περιστάσεων, δείχνοντας και όχι επιδεικνύοντας, υψηλότατο αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό τους.

          Μη ξεχνάμε, πέραν του λειτουργήματος που καλούμαστε να τελούμε, με τις όποιες δυσχέρειες αντιμετωπίζουμε, είμαστε και εμείς ¨μέλη της κοινωνίας¨.

          Συναφώς, η Ένωση και τα Μέλη της δεν θα επιλέξουν τον παραγκωνισμό του συνέλληνα, αυτόν που την ύστατη στιγμή θα σταθεί στο πλευρό των στελεχών, αλλά θα επιλέξει να παραγκωνίσει, τον διχασμό, διαμελισμό, την μιζέρια και οτιδήποτε αρνητικό επηρεάζει την Πατρίδα, τη Νήσο, το Λαό και τις οικογένειες αυτών.

          Μαζί, ενωμένοι.

          Κλείνοντας, σας βεβαιώνουμε ότι, θα συνεχίσουμε να δρούμε άοκνα, με ευχαρίστηση, μη φειδόμενοι κόπου και χρόνου, καθώς στις ζωές όλων, εκπτώσεις δεν επιτρέπουμε.

 

-Ο-

 

         -Ο-            

Εκπρόσωπος Τύπου

 

Προέδρος

 

 

 

 

Άγγος Χρήστος

 

Κουτσουράδης Νικόλαος

ΕΠΟΠ Λχίας(ΠΖ)

 

ΕΠΟΠ Επχίας (ΠΖ)

 

 

6975593281

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χίος, 24 Ιουνίου 2022

 

ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ

   Τα ναρκωτικά αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά προβλήματα της σύγχρονης εποχής.  Tις τελευταίες δεκαετίες το πρόβλημα των ναρκωτικών μπορούμε να πούμε πως έχει επιδεινωθεί σημαντικά, καθώς ο αριθμός των χρηστών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ολοένα και αυξάνεται.

    Σ' αυτό συμβάλλει εκτός από τον μιμητισμό, τη νοσηρή περιέργεια και την τάση για ευδαιμονισμό, ο έντεχνα καλλιεργούμενος μύθος ότι τα ναρκωτικά, ή τουλάχιστον ορισμένα από αυτά δεν είναι και τόσο επικίνδυνα. Η πλευρά αυτή είναι ίσως η σοβαρότερη του όλου προβλήματος. Γιατί και αποκαλύπτει ψυχολογι­κές διαδικασίες που αθόρυβα προετοιμάζουν το άτομο και το προδιαθέτουν να παραμερίσει τους δισταγμούς του και να πάρει ουσίες που τις θεωρεί ακίνδυνες όπως το χασίς, βαρβιτουρι­κά, μαριχουάνα κ.α. Αυτό είναι το πρώτο βήμα που όμως φέρνει το δεύτερο, το τρίτο ..... έτσι που αν έγκαιρα δεν συνέλθει και δεν αποσπασθεί από την ολέθρια συνήθεια.

   Στην ουσία η χρήση των ναρκωτικών ουσιών και οι επιπτώσεις τους αποτελούν σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που σημαίνει ότι αφορά ένα σημαντικό αριθμό ανθρώπων και οδηγεί άτομα και ομάδες ανθρώπων σε προσπάθειες να το αντιμετωπίσουν και να το αλλάξουν.

   Τα άτομα που έχουν φτάσει στην εξάρτηση από οποιοδήποτε ναρκωτικό, συνήθως έχουν κλονισμένη υγεία, η διατροφή τους μειώνεται στο ελάχιστο, έχουν καχεξία, παθαίνουν συχνά λοιμώξεις, μολύνσεις, σηψαιμία, ηπατίτιδα. Αυτά τα συμπτώματα θα λέγαμε συνθέτουν την εξω­τερική πλευρά των συνεπειών, που σ' ένα ευρύτερο φάσμα είναι τόσο καταστρεπτικές.

   Η θεραπεία όμως του προβλήματος των ναρκωτικών, όπως και κάθ’ άλλου προβλήματος, μπορεί να λυθεί μόνο με την πρόληψη.

 Αλήθεια τι να φταίει?

   Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη σημερινή μας κοινωνία. Από τη στιγμή που ο θεσμός της οικογένειας, έτσι όπως τον μάθαμε και τον ζήσαμε με τους γονείς και τους παππούδες μας, έχει εξελιχθεί σε μια... χαλαρή συνύπαρξη, που ανέχεται τα πάντα, ας μην απορούμε. Από τη στιγμή που δεν επιτηρούμε σωστά τα παιδιά μας σε σχέση με τις παρέες τους, να περιμένουμε το... μοιραίο. Έτσι καταλήγουν τα παιδιά στα ναρκωτικά, έτσι καταλήγουν στα αστυνομικά τμήματα, έτσι "λερώνουν" το ποινικό τους μητρώο. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός οικογενειών βρίσκεται σήμερα σε πορεία απόκλισης έναντι των σταθερών και της ισορροπίας που απαιτεί αυτός ο ιερός θεσμός. Και αυτή η αρρώστια, όσο θα εξελίσσεται, εκ των πραγμάτων θα υπαγορεύει και νέες αυστηρές προσεγγίσεις σε επίπεδο νόμων. Πιο σκληρούς νόμους. Και οι νόμοι αυτοί δυστυχώς θα αγγίξουν χιλιάδες νέους, έτσι όπως δείχνουν τα  φαινόμενα. Και μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά.

   Η οικογένεια, το σχολείο και η θρησκεία αποτελούσαν κάποτε τα "φίλτρα" για να βγαίνουν στην κοινωνία σωστοί άνθρωποι. Και δεν μιλάμε για τους επιστήμονες, αλλά για τους απλούς ανθρώπους που δεν ξέρουν γράμματα, αλλά ξέρουν να σταθούν στην κοινωνία και να έχουν πρόσωπο. Τώρα, όλα έχουν μπει στην... κρεατομηχανή, καθώς κυριαρχούν το μίσος, η εκδίκηση. Ο Θεός βοηθός και ας είμαστε έτοιμοι για να δούμε και να αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα. Απλά για να περιορίσουμε αυτή τη μάστιγα, πρέπει να χτυπήσουμε ως Πολιτεία, γροθιά στο μαχαίρι για μια ολόκληρη ζωή και όχι με δόσεις.

 

 

         -Ο-            

 

 

Προέδρος

 

 

Κουτσουράδης Νικόλαος

                                                   

 

ΕΠΟΠ Επχίας (ΠΖ)

 

 

6975593281

Περισσότερα Άρθρα...