Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΔΡΑΜΑΣ - για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                                               Δράμα, 11 Ιανουαρίου 2023

           

    Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

 
    Κατ' αρχάς ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία σ'εσάς και τους οικείους σας.
 
    Πίθανώς να γνωρίζετε όλες και όλοι ότι μέσα στις γιορτές η κυβέρνηση έθεσε σε κυκλοφορία την ΚΥΑ που αφορά τη νυκτερινή μας αποζημίωση. Πρόκειται για ένα κατάπτυστο κείμενο στο οποίο αντιδράσαμε πάρα πολύ έντονα ως Ομοσπονδία και προαναγγείλαμε ανάληψη ενεργειών (προσφυγή στο ΣτΕ όπως πάντα κάνει η ΠΟΕΣ σε τέτοιες περιπτώσεις).
Ωστόσο, η μέριμνα της Ομοσπονδίας δεν σταματά στην προσβολή αυτής της άθλιας ΚΥΑ που δεν δίνει καμία αναδρομικότητα και περικόπτει από 30 ως 65% των ωρών νυκτερινής εργασίας, αφού οφείλουμε να οργανώσουμε νέες ατομικές αγωγές για τη διειδκίκηση των δεδουλευμένων όλων μας.
 
    Σας προτρέπουμε  να συμμετάσχετε στις δικαστικές διεκδικήσεις για την αποζημίωση νυκτερινής εργασίας για τα έτη 2021-22. Ήδη έχουν δημοσιευθεί πολλές αποφάσεις που δικαιώνουν όσα στελέχη έχουν προσφύγει για τα προηγούμενα έτη. Είναι χρήματα που θα τα λάβετε και μάλιστα νομιμοτόκως, οπότε μην έχετε αμφιβολίες. Δεν ευθύνονται τα στελέχη που η Πολιτεία δεν είχε νομοθετήσει σχετικά, επί τόσα χρόνια. Για πληροφορίες δείτε το ενημερωτικό του δικηγορικού γραφείου του νομικού μας παραστάτη, κ. Γ. Αντωνακόπουλου.
 
    Στα συνημμένα (όπως και στο σύνδεσμο) θα βρείτε δύο "πακέτα" υποδειγμάτων: ένα για όσες/ους δεν έχετε συμμετάσχει για το 2021 και θα διεκδικήσετε τα έτη 21-22 και ένα για όσες/ους έχετε συμμετάσχει για το 21 και θα διεκδικήσετε μόνο για το 22.
 
    Ανάλογα με την περίπτωσή σας, θα τροποποιήσετε την αντίστοιχη αναφορα και θα την υποβάλετε στην Υπηρεσία σας το συντομότερο δυνατόν.
 
    Η αναφορά έχει 2 αιτήματα: πρώτον να σας γνωστοποιηθούν οι υπηρεσίες σας και δεύτερον, να σας καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Η Υπηρεσία θα σας απαντήσει μόνο ως προς το πρώτο αίτημα (γνωστοποίηση φυλακών).
Για το δευτερο το ΓΕΝ δεν δύναται να σας πληρώσει, αλλά το αίτημα αυτό είναι που διακόπτει την παραγραφή για το έτος 2021. Επειδή έχει διαπιστωθεί το φαινόμενο να ζητάνε από στελέχη να σβήσουν την εν λόγω υποπαράγραφο και να επανυποβάλουν την αναφορά, να μην το κάνετε.
 
    Κατόπιν της υποβολής να ζητήσετε και πρωτοκολλημένο αντίγραφο (το οποίο θα προσκομίσετε στο δικηγορικό γραφείο - καλό είναι να κρατήσετε και ένα στο αρχείο σας).
 
    Επίσης στα συνημμένα θα βρείτε έντυπο των στοιχείων του ενάγοντος και την εξουσιοδότηση που απαιτεί γνήσιο υπογραφής (γίνεται και από την Υπηρεσία).
 
     Μην καθυστερείτε: μην τους χαρίζετε ούτε σεντ. Είναι δικά σας δεδουλευμένα, είνα χρήματα που σας ανήκουν και αρνούνται να τα καταβάλλουν.
Η νυκτερινή αποζημίωση έπρεπε να αμοίβεται από το 2017 και αντ' αυτού θεσμοθετήθηκε με καθυστέρηση 6 ετών να αποζημιώνεται τσεκουρεμένη από το 2013. Απαράδεκτο.
 
    Ιδίως για όσες/ους δεν έχετε συμμετάσχει παλαιότερα εφιστούμε την προσοχή στο γεγονός ότι όσο "τρέχουμε το 2023" παραγράφονται μήνες από το 2021. Συνεπώς είναι κρίσιμο να υποβάλλετε το συντομότερο την αναφορά για να διακόψετε την παραγραφή.
 
    Η Ένωσή μας θα οργανώσει σε εύλογο χρονικό διάστημα την συγκέντρωση των δικαιολογητικών για να τα προσκομίσει στο δικηγορικό γραφείο. Πέραν τούτου, θα υπάρχει η δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής ή προσκόμισης διά ζώσης από κάθε ενδιαφερόμενη/ο (ΠΡΟΣΟΧΗ: η διεύθυνση έχει αλλάξει σε ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 32 και ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας, ο ΤΚ και η επωνυμία παραμένουν ίδια).
 
   Ως προς το κόστος, ανέρχεται σε 20 ευρώ για όσες/ους έχουν ξανασυμμετάσχει και 30 ευρώ σε όσες/ους συμμετέχουν για πρώτη φορά, όπως εξάλλου εξηγείται και στο ενημερωτικό σημείωμα.
 
   Αφού προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μαζέψετε τα έγγραφα επικοινωνήστε για τον τρόπο παράδοσης προς το ΔΣ. 
 
    Μην χαρίζεστε σε κανέναν διότι κανείς δεν σας χαρίζεται.
 
 
 

         Με Εκτίμηση
      Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
       Ούσιος Θεόδωρος
          6937419041