Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

23
Τρι, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ALT.GR μίλησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά κ. Παντελή Ζερβούδη Ανθστής (Δ/ΥΛ) και του ζήτησε να αναφερθεί στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αυτή την περίοδο και ειδικότερα τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά;

Πριν ξεκινήσω να απαντώ στις ερωτήσεις σας θα ήθελα με την ιδιότητα του Πρόεδρου της Ε.Σ.ΠΕ.Ε Πειραιά των υπολοίπων μελών του Δ.Σ άλλα και του συνόλου των στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μας δίνεται να αναδείξουμε για άλλη μία φορά τα προβλήματα των Ελλήνων Στρατιωτικών.

Αυτά που έχουμε επιτύχει και αυτά για τα οποία είμαστε σε διαδικασία ανάδειξης – διεκδίκησης, μπορεί ο καθένας από εμάς να τα βρει στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΣ καθώς επίσης να ενημερωθεί από την Ένωσή μας αλλά και από την κάθε περιφερειακή ενότητα όπου ανήκει ο κάθε Στρατιωτικός.

Ενδεικτικά να σας αναφέρω κάποια θέματα που γινόμαστε συνεχώς λήπτες παραπόνων. Δεν έχει λυθεί ακόμα το θέμα της μισθολογικής αποκατάστασης των συναδέλφων μας Ανθυπολοχαγών (και αντιστοίχων) εξ Ε.Μ.Θ που ενώ συμφώνως του 4609/2019 Νόμου έχουν φορέσει το βαθμό του ανθυπολοχαγού (και αντιστοίχων) συνεχίζουν να πληρώνονται με το νέο ειδικό μισθολόγιο που νομοθετήθηκε με τον Ν.4472/17 και που φυσικά τότε δεν υπήρχε ο βαθμός του Ανθυπολοχαγού (και αντιστοίχων) εξ Ε.Μ.Θ.

Ένα άλλο σοβαρό είναι το πρόβλημα της υπερωριακής απασχόλησης σύμφωνα με τον Ν.4472/2017 (ΦΕΚ Α΄ 74, «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις») θα έπρεπε να καταβάλλεται στους Έλληνες στρατιωτικούς όπως καταβάλλεται ανελλιπώς και στους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας (ΕΛΑΣ και ΠΣ) και ΛΣ – ΕΛΑΚΤ, αποζημίωση της νυχτερινής εργασίας μας που όμως μέχρι και σήμερα τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά καθυστερεί η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με συνέπεια οι συνάδελφοι μας να κινούνται δια της νομικής οδού για την εφαρμογή της.

Οι συνάδελφοι όλοι αντιμετωπίζουμε θέματα που αφορούν την μισθολογική αναβάθμιση Αξιωματικών προερχομένων εξ Εθελοντών Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ), τα ηλικιακά όρια αποστρατείας των Επαγγελματικών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), την βαθμολογική εξέλιξη Αξιωματικών εξ Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) (καταταγέντων τα έτη 1991 και μετά) καθώς και θα πρέπει να σκύψει το Υπουργείο μας στο πρόβλημα που λέγεται αμετάθετο στρατιωτικών με τη συμπλήρωση 25 ετών πραγματικής υπηρεσίας.... Διαβάστε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη