Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

14
Παρ, Ιουν

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ:   Αναγνώριση Προσφοράς Στελεχών του ΠΝ

ΣΧΕΤ. :   Υπ’ αριθμ. πρωτ. 1553/2022 έγγραφο ΠΟΕΣ

 

  1. Σας γνωρίζουμε ότι ήδη από χθες το βράδυ η Ένωσή μας έχει κατακλυστεί από διαμαρτυρίες οργής και αγανάκτησης προερχόμενες από στελέχη του ΠΝ, με αφορμή τις εξαγγελίες για την οικονομική παροχή εν όψει Χριστουγέννων, ως ήδη ανέδειξε με το σχετικό η Ομοσπονδία.

 

  1. Ωστόσο τα στελέχη του ΠΝ αισθάνονται τριπλά προσβεβλημένα, αφενός λόγω των δηλώσεων, τόσο του κ.Πρωθυπουργού, όσο και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ.Θεοδωρικάκου, αφετέρου λόγω της μη κάλυψης του προσωπικού από την Ηγεσία των ΕΔ.

 

  1. Πιο συγκεκριμένα:

              α.   Σε όλα τα ΜΜΕ αναπαράγεται εξαγγελία του κ. Πρωθυπουργού σύμφωνα με την οποίαν «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι ένστολοί μας όλα αυτά τα χρόνια, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού. Όλο το μάχιμο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού θα λάβει τον Δεκέμβριο 600 ευρώ ανά υπάλληλο, οριζόντια, μαζί με τη μισθοδοσία.»

 

              β.   Ο δε, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανήρτησε στο twitter δήλωση ότι «η Πολιτεία ευχαριστεί και επιβραβεύει με πράξεις στελέχη που με καθημερινή αυτοθυσία προστατεύουν τα σύνορά της.»

 

  1. Δυστυχώς αποδεικνύεται στην πράξη ότι η πολιτική Ηγεσία της χώρας αγνοεί πλήρως την πραγματική προσφορά του ΠΝ. Ακόμα χειρότερα, διαφαίνεται ότι θεωρεί ότι το ΠΝ και κατ’ επέκταση οι ΕΔ δεν έχουν καμία ανάμειξη με τη φύλαξη των συνόρων μας, που να χρήζει επιβράβευσης. Δεν μπορούν να ερμηνευθούν διαφορετικά δηλώσεις επιβράβευσης που κάνουν λόγο για «24ωρη εργασία» ή για «προστασία των συνόρων» και αυτές να μην απευθύνονται στο κατ’ εξοχήν προσωπικό που επιφορτίζεται με αυτά τα καθήκοντα, δηλαδή των ΕΔ και, βεβαίως, του ΠΝ.

 

  1. Χθες, παραμονή της εορτής του Πολεμικού Ναυτικού, η Πολιτεία διά των πλέον αρμοδίων επέλεξε συνειδητά ευχηθεί χρόνια πολλά προσβάλοντας συνολικά το προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο επιχειρεί σε κάθε «γωνία» της ελληνικής επικράτειας, ακόμα και υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες, έχοντας πίσω του έναν ολόκληρο μηχανισμό υποστήριξης. Αναφερόμαστε σε προσωπικό που, ουσιαστικά, εργάζεται δίχως ωράριο, δίχως να του αναγνωρίζεται υπερωριακή εργασία η οποία απαιτείται συστηματικά, στο οποίο δεν καταβάλλεται ήδη επί έξι (6) χρόνια η θεσμοθετημένη αποζημίωση νυκτερινής εργασίας, το οποίο μισθοδοτείται με συνθήκες έτους 1999 κλπ.

 

  1. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, λοιπόν, το προσωπικό αυτό, που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του εργοδότη του για να εκπληρώσει τον Όρκο του, δεν εργάζεται σε 24ωρη βάση, ούτε προστατεύει τα σύνορα της Πατρίδας μας και κατ΄ επέκταση πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ./Ελ.Ακτ.. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη Ύβρις, διότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο υλικό (διακριτή αποζημίωση), όσο κυρίως ηθικό.

 

  1. Φαίνεται ότι παρήλθαν ακόμα και οι εποχές που μας χτυπούσαν φιλικά το χέρι στην πλάτη. Προς επίρρωση τούτου υπενθυμίζουμε ότι ακόμα και το «θρυλούμενο» επίδομα Στόλου που είχε παρουσιαστεί ως νομοθετημένο, εξακολουθεί να βρίσκεται στον αέρα, γεγονός που αποδεικνύει το μέγεθος της αδιαφορίας προς το ΠΝ συνολικά.

 

  1. Κατόπιν των ανωτέρω, δεν ζητάμε τίποτα λιγότερο από την ισότιμη αντιμετώπιση των στελεχών του ΠΝ και κατ΄ επέκταση των ΕΔ με τους εργαζόμενους στην ΕΛ.ΑΣ. και το Λ.Σ./Ελ.Ακτ. καθώς και την ηθική αποκατάσταση του προσωπικού.