Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Λέσβου της ΝΔ, κ. Αθανασίου Χαράλαμπο, συναντήθηκε  αντιπροσωπεία του ΔΣ της  Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου,  αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Ιωάννη Παπαπαναγιώτου, τον Αντιπρόεδρο Ελευθέριο Μαλέα και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μιχαήλ Μπαράκη.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και αποτέλεσε αφορμή για λεπτομερή εξέταση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ, επί του οποίου διαπιστώθηκαν κοινοί προβληματισμοί, αφενός επί των υφιστάμενων άρθρων, αφετέρου επί πλήθους προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στρατιωτικοί και τα οποία έμειναν αναιτίως εκτός νομοσχεδίου.

Συζητήθηκε διεξοδικά  το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν το στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ με βάση την ατζέντα της Π.Ο.Ε.Σ., αλλά και θέματα τοπικού ενδιαφέροντος που απασχολούν τους υπηρετούντες  στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου. Ο  Πρόεδρος  της Ένωσης Ιωάννης Παπαπαναγιώτου  με την ιδιότητά του ως μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας παρέδωσε ενημερωτικό υπόμνημα με όλα τα θέματα και εξετάστηκε κατά πόσον αυτά επιλύονται από το νομοσχέδιο. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • ασφαλιστικά (όπως οι αποστρατείες ΕΠΟΠ λόγω ηλικιακών ορίων)
  • σταδιοδρομικά (όπως ζητήματα που απασχολούν τους αποφοίτους ΑΣΣΥ, τους ΕΜΘ κλπ),
  • οικονομικά (όπως πρόσφατη ΚΥΑ για την αποζημίωση νυκτερινής εργασίας ή πλήθος άλλων υφιστάμενων αδικιών, το μισθολογικό κλιμάκιο Ανθυπολοχαγών ΕΜΘ κλπ)
  • μέριμνας (όπως θέματα αδειών, στήριξης των οικογενειών κλπ),
  • το μείζον θέμα των παραιτήσεων πάνω στο οποίο συμπυκνώνεται σχεδόν το σύνολο το προβλημάτων και δεν δείχνει να αντιμετωπίζεται.

 Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε το έμπρακτο ενδιαφέρον από τον Βουλευτή Ν.Δ και Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, επί του συνόλου των προβλημάτων και σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές προς όφελος των εν ενεργεία στρατιωτικών.