Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

Προσφάτως, άγνωστη προς εμάς συναδέλφισσά μας, επικοινώνησε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας και αφού μας παρουσιάστηκε ως απόφοιτη της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (Σ.Α.Ν.), μας εξέφρασε παράπονο σχετικά με τη βαθμολογική εξέλιξη που υφίσταται, τόσο η ίδια, ως Αξιωματικός, όσο και των σύνολο των αποφοίτων της Σ.Α.Ν. τάξεων 1994 έως και 2003.

Συγκεκριμένα, μας γνωστοποίησε ότι ενώ οι απόφοιτοι/ες των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.) τετραετούς φοίτησης προήχθησαν στο βαθμό του Λοχαγού μετά από οκτώ (8) έτη υπηρεσίας (μη λογιζόμενου του χρόνου φοίτησης στις Σχολές), οι αντίστοιχοι της Σ.Α.Ν. (τετραετούς φοίτησης ομοίως) τάξεων 1993 έως 2003, προήχθησαν μετά από εννέα (9) έτη, υπολειπόμενοι δηλαδή ενός έτους, έναντι των λοιπών Αξιωματικών διαφορετικών προελεύσεων.

Η εν λόγω ανισότητα στην προαγωγή, εξαλείφθηκε για τους αποφοίτους/απόφοιτες της Σ.Α.Ν. τάξεων 2004 κι εφεξής, οι οποίοι/ες ακολουθούν βαθμολογική σταδιοδρομία όμοια των συναδέλφων/δελφισσών τους προερχομένων από Α.Σ.Ε.Ι. τετραετούς φοίτησης.

Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, προκειμένου να εξαλειφθεί η αδικία που υφίστανται οι απόφοιτοι της Σ.Α.Ν. τάξεων 1993 έως 2003, μεταθέτοντάς τους στην αμέσως επόμενη βαθμολογική επετηρίδα, προκειμένου να συμβαδίζουν με τους συναδέλφους τους, εξ Α.Σ.Ε.Ι. προερχομένους.  

                                                

 

068_2023001027_pros poes va... by Ξάνθης Ένωση Στρατιωτικών Π...