Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Συνάδελφος, υπηρετών σε Μονάδα της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, απευθύνθηκε στην Ένωσή μας, μεταφέροντας την πικρία του, εν είδει ερωτήσεως, για το γεγονός ότι η Διοίκησή του τον διατάσσει να εισέρχεται στη Μονάδα του κατά τη διάρκεια της νυκτερινής εκπαίδευσης, προκειμένου να συμπληρώνει σαράντα ώρες εργασίας την εβδομάδα και κατά πόσο τούτο είναι ορθό και νόμιμο.

Το ως άνω γεγονός, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Ένωσή μας, με περίπτωση Αξιωματικού, ο οποίος κλήθηκε να συμμετάσχει σε ΤΑΜΣ, εκτελώντας στα πλαίσια αυτής καθήκοντα γραφείου σε συνθήκες προσομοίωσης εκστρατείας.

Κατόπιν των παραπάνω και δεδομένου ότι κατά καιρούς υφίστανται ανάλογα προβλήματα, τα οποία περισσότερο ομοιάζουν με «άνευ προσδιορισμού» χαρακτήρα ενέργειες, παρακαλούμε για την κατά την αρμοδιότητά σας παρέμβαση, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι οι συναδέλφισσες και συνάδελφοί μας που περιέρχονται σε κατάσταση ελαφράς υπηρεσίας (ΕΥ), περιέρχονται εξαιτίας ασθενείας η οποία δυσχεραίνει την καθημερινότητά τους και όχι εξαιτίας εκούσιας επιλογής τους.

Στο ανωτέρω πλαίσιο και με αφορμή το περιστατικό/ερώτημα, διεκδικούμε:

α.    Την αυστηροποίηση του πλαισίου που διέπει τις εν λόγω συναδέλφισσες κα συναδέλφους μας, προς όφελός τους, προκειμένου να εξαφανιστούν φαινόμενα αυθαιρεσίας σε βάρος τους.

β.    Την κατάργηση του ακρωνυμίου ΕΥ (Ελαφράς Υπηρεσίας) ως καταστατικό δείκτη των στελεχών που περιέρχονται σε αυτή την κατάσταση.

γ.    Την άμεση βαθμολογική αποκατάσταση του εξ ΑΣΣΥ προερχόμενου στρατιωτικού προσωπικού, το οποίο πλέον παραμένει αδίκως στο βαθμό του Υπολοχαγού.

 

 

 

246-2023003023_pros poes gi... by Ξάνθης Ένωση Στρατιωτικών Π...