Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

14
Παρ, Ιουν

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τη 13η Απριλίου 2023 συμπληρώθηκε ένας χρόνος θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Ένωσής μας. Ένας χρόνος γεμάτος τρέξιμο, εντάσεις, διαβουλεύσεις, έργα και επιτυχίες. Ένας χρόνος που βρίσκει το ΔΣ πιο δυνατό, πιο αποφασισμένο, πιο ενωμένο από ποτέ!

Το ΔΣ της Ένωσής μας, όπως και τα εκλεγμένα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) μέλη της, ανέδειξαν πλήθος θεμάτων, τόσο τοπικού, όσο και πανελλήνιου ενδιαφέροντος, καθιστώντας το σωματείο μας ως ένα από τα πιο δραστήρια και παραγωγικά!

Ειδικότερα, προκλήθηκε και απεστάλη πλήθος εγγράφων μέσω των οποίων:

α. Προβλήθηκε η ανάγκη ανανέωσης της σύμβασης του ΥΠΕΘΑ με την Τράπεζα Πειραιώς, σε ένα καλύτερο πλαίσιο προς το συμφέρον των στελεχών των ΕΔ.

β. Επανήλθε το πάγιο αίτημα των στελεχών που διαμένουν σε όμορους με την Ξάνθη Νομούς, για τη δωρεάν και καθημερινή τους μετακίνηση με υπηρεσιακά μέσα από και προς τα Στρατόπεδα που υπηρετούν.

γ. Τέθηκε η αναγκαιότητα της προϋπόθεσης προηγούμενου εμβολιασμού κατά του κορονοϊού για το προσωπικό που επιθυμεί να υπηρετήσει σε θέσεις εξωτερικού.

δ. Εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός των στελεχών των ΕΔ σχετικά με τα αιφνίδια περιστατικά θανάτου εξαιτίας καρδιολογικών προβλημάτων και ζητήθηκε η περαιτέρω στατιστική διερεύνησή τους σε σχέση με τα αντίστοιχα εκτός ΕΔ.

ε. Προτάθηκε η τροποποίηση της επιλογής των βρεφών και νηπίων στους στρατιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και η σύγκριση των τιμών του «καλαθιού του νοικοκυριού» με αυτές των στρατιωτικών πρατηρίων σε κλειστή εφαρμογή της διαδικτυακής υπηρεσίας των στελεχών των ΕΔ.

στ. Μεταφέρθηκε η ανησυχία και η αγωνία των:

(1) Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), σχετικά με την διαφαινόμενη απόλυσή τους από τις τάξεις των ΕΔ κατά τη συμπλήρωση του 50ου ηλικιακού τους έτους.

(2) Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), σχετικά με την επικείμενη απόλυσή τους από τις ΕΔ εξαιτίας της συμπλήρωσης εξαετούς θητείας σε αυτές.

ζ. Αναδείχθηκε:

(1) Η ανισότητα που παρατηρείται μεταξύ των Αξιωματικών και των Υπαξιωματικών - Ανθυπασπιστών, αναφορικά με το ύψος του επιδόματος τοκετού.

(2) Η οικονομική ασφυξία των στελεχών των ΕΔ που υπηρετούν στη Ν. Σκύρο.

(3) Η ανισότητα στο επίδομα που λαμβάνουν οι πυροτεχνουργοί.

(4) Η ανάγκη περαιτέρω διευκόλυνσης των γονέων για μεταφορά των τέκνων τους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

(5) Το παραμένον πρόβλημα της μη χορήγησης φαρμάκων στο προσωπικό των ΕΔ και ειδικότερα του ΣΞ από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

(6) Η βαθμολογική ανισότητα των Αξιωματικών Αποφοίτων της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής Τάξεων 1997 έως 2003.

(7) Η καθυστέρηση στην καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου σε συναδέλφισσες κα συναδέλφους μας της νησιωτικής χώρας.

(8) Η καθυστέρηση στην επίδοση ξιφών σε Αξιωματικούς.

η. Διεκδικήθηκε:

(1) Η επανεξέταση του προαπαιτούμενου πλαισίου για τον πλήρη εμβολιασμού κατά της CoViD-19 για τη συμμετοχή συναδέλφων μας στην αποστολή ΕΛΔΥΚΟ 3/2022.

(2) Η επάνοδος του στρατιωτικού υγειονομικού προσωπικού που δεν εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού στα καθήκοντά του και να παύσει ο υποχρεωτικός τακτικός έλεγχος νόσησης για το λοιπό στρατιωτικό προσωπικό.

(3) Η ψηφιοποίηση των προσωπικών εγγράφων των στελεχών των ΕΔ, όπως αντίστοιχα συμβαίνει με τα στελέχη των ΣΑ.

(4) Να επέλθει η τροποποίηση όσων διατάξεων του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα προβλέπουν και τιμωρούν όμοια ποινικά αδικήματα (που τελούνται από στρατιωτικούς) με βαρύτερες ποινές από αυτές που προβλέπει ο κοινός Ποινικός Κώδικας.

(5) Η διόρθωση της μοριοδότησης των στελεχών του ΣΞ που υπηρετούν στη Ν. Σκύρο.

(6) Η χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας για γυναικολογικό έλεγχο.

(7) Η οικονομική αποζημίωση των εφημεριών των στρατιωτικών ιατρών.

(8) Η δωρεάν διέλευση από τα διόδια της Ν. Καρβάλης των στρατιωτικών που διαμένουν στους Νομούς Καβάλας και Δράμας και μετακινούνται καθημερινά προς τα Στρατόπεδα της Ξάνθης.

(9) Η χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας στα στελέχη τα τέκνα των οποίων συμμετέχουν σε προκαταρκτικές εξετάσεις για την είσοδό τους σε στρατιωτικές σχολές.

(10) Η κατάργηση όλων των εισφορών αλληλεγγύης από τις απολαβές των στρατιωτικών.

(11) Η επαναδιατύπωση του πλαισίου που διέπει τα στελέχη των ΕΔ Ελαφράς Υπηρεσίας, προς όφελός τους, προκειμένου να εξαφανιστούν φαινόμενα αυθαιρεσίας σε βάρος τους.

(12) Η ειδική αποζημίωση για τη νυκτερινή απασχόληση.

θ. Καταγγέλθηκε:

(1) Η διάθεση στρατιωτικού προσωπικού στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, καλύπτοντας κενά και ανεπάρκειες του Υπουργείου.

(2) Ο τρόπος αντιμετώπισης των στελεχών που μετακινήθηκαν στο ΚΕΤΘ, προκειμένου να προετοιμαστούν και να παρελάσουν την 25η Μαρτίου στην Αθήνα.

(3) Η δυσχερής αντιμετώπιση που υπέστη καρκινοπαθής συναδέλφισσά μας.

(4) Σε Πανελλήνιο επίπεδο, με αφορμή θάνατο συναδέλφου μας, η τραγική έλλειψη νοσοκομειακής περίθαλψης των στελεχών των ΕΔ που υπηρετούν στην Ξάνθη.

ι. Κατατέθηκε πλήρης και αιτιολογημένη πρόταση επί του σχεδίου νόμου για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ συναντήθηκε με θεσμικούς φορείς της πόλης και του νομού, καθιστώντας τους κοινωνούς, τόσο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί, όσο και προτάσεων μέσα από τις οποίες μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των οικογενειών τους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των εν λόγω φορέων.

Μέσα από αρθρογραφία, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και παρεμβάσεις, τα προβλήματα και οι διεκδικήσεις των στρατιωτικών προβλήθηκαν κι έγιναν γνωστά στην κοινωνία. Ενδεικτικά, δόθηκαν συνεντεύξεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, OPEN, ALERT TV, THRAKI NET και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς REAL FM 97.8, FOCUS FM 103.6, SFERIKOS 99.3, Ράδιο Έβρος 97.1, STAR FM 88.8, SUPER FM 88, Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης 89.9.

Τον Νοέμβριο του 2022 οργανώθηκε ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης με κύριο ομιλητή τον δικηγόρο Αθηνών και νομικό παραστάτη της Π.Ο.Ε.Σ. κ. Αντωνακόπουλο Γεώργιο, ο οποίος απάντησε σε πλήθος ερωτημάτων μισθολογικού και συνταξιοδοτικού ενδιαφέροντος.

Διενεργήθηκαν κληρώσεις μεταξύ των μελών της Ένωσης, κατά τις οποίες μοιράστηκαν δώρα και επιταγές συνολικού ύψους άνω των 1.500,00 €.

Σε συνεργασία με Super Markets της περιοχής, τα οποία επιθυμούν την ανωνυμία τους, βοηθήθηκαν, αθόρυβα, μονογονεϊκές πολύτεκνες οικογένειες συναδέλφων μας.

Επιλύθηκε πλειάδα μικρών και μεγάλων προβλημάτων της εργασιακής καθημερινότητας των συναδέλφων μας.

Το ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, της Ένωσής μας, προχωρά ακάθεκτο, δυνατό και αποφασισμένο, κόντρα σε μεθοδεύσεις που στοχεύουν στη φίμωση, στην αδρανοποίησή του και στην τελική του διάλυση. Οι διεκδικήσεις και η ανάδειξη των προβλημάτων θα συνεχιστούν υπό τη μορφή σφυροκοπήματος, από όποια θέση και πλευρά αποφασιστεί!

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη!

 

 

-332-2023004018_pros meli e... by Ξάνθης Ένωση Στρατιωτικών Π...