Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ :  Προσωπικό – Διοικητικά ( Καθυστέρηση στις διαδικασίες πληρωμής υπηρεσιών  αποτροπής μεταναστευτικών ροών )   

ΣΧΕΤ.:    α. Ν.4472/2017 (ΦΕΚ Α΄ 74) , «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων ν.4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις».

                 β. Υπ. Αριθ. 86/2021 έγγραφο της ΠΟΕΣ

             1.  Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.XI με το παρόν μεταφέρει και εκφράζει τη δυσαρέσκεια των μελών μας, το οποίο εμπλέκεται με την αποτροπή μεταναστευτικών ροών καθώς δεν έχει αποζημιωθεί μέχρι σήμερον.

             2.  Συγκεκριμένα, η Π.Ο.Ε.Σ. απέστειλε ως συνημμένο με το (β) όμοιο, καταγγελίες υπηρετούντων συναδέλφων σε μονάδες της Xίου, σύμφωνα με τις οποίες, προσωπικό το οποίο εμπλέκεται στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος  και εκτελεί τις ως άνω υπηρεσίες, δεν έχει λάβει καμία αποζημίωση για διάστημα μεγαλύτερο των δύο (2) ετών και  πλέον, με αποτέλεσμα να εκφράζουν την ανησυχία τους για την καταβολή αυτής.

             3.  Επισημαίνεται ότι, το ως άνω πρόβλημα έρχεται να προστεθεί σε ένα γενικότερο σύνολο προβλημάτων ωραρίου – οικονομικής αποζημίωσης για το εμπλεκόμενο προσωπικό στο μεταναστευτικό.

             4.  Επιπλέον, για το υπόλοιπο προσωπικό εκκρεμεί σειρά αποζημιώσεων, όπως η αποζημίωση για την νυχτερινή εργασία η οποία ισχύει βάσει του (α) σχετικού, της οποίας εκκρεμεί η εφαρμογή της από την 01/01/2017 ως και σήμερα.

             5.  Παρακαλούμε για την άμεση ανάδειξη του θέματος, την ενημέρωσή μας σχετικά με την πορεία της ως άνω αποζημίωσης και την ει δυνατόν επίσπευση των διαδικασιών πληρωμής από τους αρμοδίους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

 

Νικόλαος Κουτσουράδης

ΕΠΟΠ Επχίας(ΠΖ)

6975593281

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Nικόλαος Μαυρίδης

ΕΜΘ Αλχίας(ΔΒ)

6973791303