Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

23
Τρι, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

                       ΘΕΜΑ  :   Εκτέλεση Υπηρεσίας στα Ε.Φ περιοχής Καστοριάς.

                       ΣΧΕΤ   :  α. ΠαΔ 4-49/2019 «Χειρισμός Στρατιωτικού Προσωπικού»

                                      β. ΑΠ.Φ. 074/97/17700/Σ.75/09 Νοε 16/ΓΕΠΣ/ΔΕΠ

                                    γ. Φ.845/5/20474/Σ.307/30 Ιαν 20/9η ΤΑΞ ΠΖ/1ο ΕΓ

                                    δ. Ν. 4472/2017 (ΦΕΚ τ. Α’ 74) «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και

                                       τροποποίηση διατάξεων του ν.4387/2016, μέτρα εφαρμογής των

                                       δημοσιονομικών στόχων  και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής

                                       στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο

                                       Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις»

  1. Η Ένωση μας έχει γίνει αποδέκτης προβληματισμού και παραπόνων  συναδέλφων μη υπηρετούντων στην μονάδα προκαλύψεως, οι οποίοι επί σειρά ετών εκτελούν υπηρεσία αρχιφύλακα φυλακίων, χωρίς μάλιστα να λαμβάνουν το επίδομα παραμεθορίου. Για την επίλυση του προβλήματος η Ένωση μας κατά καιρούς έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις θεραπείας του προβλήματος, χωρίς μέχρι ώρας να έχει υπάρξει ουδεμία ανταπόκριση.

 

  1.  Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα ισχύοντα :

 

α. Με τα διαλαμβανόμενα του (β) σχετικού παρ. 17(5), το απόρρητο του οποίου σεβόμαστε, ορίζονται ακριβώς σε ποιες Μονάδες ανήκουν τα  στελέχη τα οποία εκτελούν υπηρεσίες Δ/Ν στα ΕΦ της περιοχής, καθώς επίσης και ποια στελέχη δεν εκτελούν υπηρεσία στα ΕΦ της περιοχής.

β. Με το (δ) όμοιο  αρ.127 ορίζεται ότι: « Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων…….που υπηρετούν στις Μονάδες Προκαλύψεως της ηπειρωτικής Μεθορίου (Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης),……, χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους εκατό (100) ευρώ».

γ. Με τις διατάξεις του (γ) σχετικού παρ.4 ορίζεται ότι: « Σε στελέχη που δεν ανήκουν οργανικά στις Μονάδες Προκαλύψεως, δύναται να οριστούν υπηρεσία σε Φυλάκια Προκάλυψης κάτω των 60χλμ. από την έδρα της Μονάδας τους, με μέριμνα του ΑΔΦ και σε καμία περίπτωση δεν δικαιούνται αποζημίωσης (ΗΕΕ)».

  1. Η Ένωση μας αφενός για την θεραπεία της ως άνω αρρυθμίας και αφετέρου της αποκατάστασης του αισθήματος δικαίου στους συναδέλφους μας,  προτείνει οι συνάδελφοι που εκτελούν υπηρεσία στα ΕΦ της περιοχής μας, να διατίθενται μηνιαίως στην μονάδα προκαλύψεως για την εκτέλεση υπηρεσιών  προκειμένου να λαμβάνουν το επίδομα παραμεθορίου.

 

  1. Έχοντας την βεβαιότητα για το ενδιαφέρον σας για το προσωπικό, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση σας προς αποκατάσταση του αισθήματος αδικίας που υφίστανται μερίδα υπηρετούντων συναδέλφων μας.

 

  1.    Η ΠΟΕΣ στην οποία αποστέλλεται το παρόν παρακαλείται για τις κατά την κρίση της ενέργειές της. Οι κκ. βουλευτές Καστοριάς παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους.

       6.Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.