Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

25
Πεμ, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Προσωπικό – Διοικητικά (Καθυστέρηση στις διαδικασίες πληρωμής υπηρεσιών  αποτροπής μεταναστευτικών ροών)

α. Υπ. Αριθ. 17/2020 έγγραφο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ε.

β. Ν.4472/2017 (ΦΕΚ Α΄ 74), «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων ν.4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις»

1. Με το παρόν έγγραφο, σας γνωρίζουμε παράπονα στελεχών των ΕΔ που υπηρετούν στην ΠΕ Έβρου , αναφορικά με την καθυστέρηση στις διαδικασίες πληρωμής υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών , η οποία αντιστοιχεί στο ποσό των 13,22 ευρώ ανά υπηρεσία. 

2. Όπως μας εγνώσθη , στελέχη τα οποία συμμετέχουν στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και εκτελούν τις ως άνω υπηρεσίες δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση  , από τον μήνα  Μάρτιο  2020 και εντεύθεν με αποτέλεσμα, πέραν της σωματικής κόπωσης η οποία προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από την φύση των καθηκόντων αλλά και την καταστρατήγηση του ωραρίου όπως αναδείξαμε με το (α) σχετικό, να καλούνται να ξεπεράσουν και την επιπλέον ψυχολογική κατάπτωση λόγω της υφιστάμενης αδικίας που βιώνουν σε σχέση με τους συναδέλφους της ΕΛ.ΑΣ. με τους οποίους επιχειρούν από κοινού και στους οποίους καταβάλλεται η αποζημίωση για την εν λόγω υπηρεσία, αυξημένη και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία εκτέλεσης της υπηρεσίας . 

3. Κατόπιν και του παραπάνω προβλήματος το οποίο έρχεται να προστεθεί σε ένα γενικότερο σύνολο προβλημάτων ωραρίου-αποζημίωσης, διαπιστώνεται η ολοένα και αυξανομένη τάση  ελαστικοποίησης του υφιστάμενου εργασιακού πλαισίου σε βάρος του προσωπικού που υπηρετεί σε μονάδες του Έβρου , με πρόφαση το μεταναστευτικό .

4. Επισημαίνεται δε, ότι εκκρεμεί σειρά αποζημιώσεων για το μόνιμο προσωπικό των ΕΔ όπως η αποζημίωση για την νυχτερινή εργασία ήτοι από την 22:00 έως και την 06:00 βάσει του (β) σχετικού.

 

ΕΣΠΕΕΕ 18/2020 ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΤΑΜΙ by ΠΟ ΕΣ on Scribd