Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

16
Τρι, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

                                                       

  1.  Με το παρόν σας γνωρίζουμε παράπονα προσωπικού που υπηρετεί στη Ν. Σαμοθράκη και αφορούν την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του για την διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 με την μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test Covid-19) .
  2.  Όπως μας εγνώσθη κατόπιν επικοινωνίας στελεχών με την Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ε., ανεμβολίαστο προσωπικό το οποίο εφαρμόζοντας τις διατάξεις του (γ) σχετικού, προέβει υποχρεωτικά σε διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για τον covid-19, θα πρέπει κατ εντολή της ιεραρχίας, να προβεί εντός της ίδιας εβδομάδας, σε επιπλέον διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου με επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, για την παροχή εργασίας με φυσική παρουσία και πιο συγκεκριμένα για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών που αφορούν μετακίνηση του με το πλοίο της γραμμής Ν. Σαμοθράκη- Αλεξανδρούπολη.
  3.  Επισημαίνεται ότι, με το (γ) σχετικό ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται υποχρεωτικά μία (1) φορά κάθε εβδομάδαπου το στέλεχος παρέχει εργασία με φυσική παρουσία και ισχύει για μια (1) εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του, οπότε και επαναλαμβάνεται περιοδικώς.
  4.  Κατόπιν των ανωτέρω, αντιπαρερχόμαστε εκ νέου υπενθυμίζοντας ότι , σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 42 του (α) σχετικού, τα μέτρα για την ασφάλεια, την υγεία και την υγιεινή κατά την εργασία σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγονται την οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων, (πόσο μάλλον την επιπλέον) αλλά του εργοδότη (στην περίπτωσή μας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας) και αιτούμαστε την άμεση έκδοση διευκρινιστικής διαταγής προκειμένου να σταματήσει όσο το δυνατόν ταχύτερα η οικονομική αφαίμαξη των συναδέλφων.
  5.  Παρακαλούμε για την άμεση ανάδειξη του θέματος καθώς και την ενημέρωση μας σχετικά.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Αντιπρόεδρος

 

Ρούντσιος Πολυχρόνης

ΕΠΟΠ Επχίας (ΤΘ)

6989633009

Ο Αν.Γεν.Γραμματέας

 

Μουρκογιάννης Νικόλαος

ΕΜΘ Αλχίας (ΠΖ)

6937360135

 https://www.scribd.com/document/531701722/ΕΣΠΕΕΕ-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ-ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΣΤΕΛΕΧΩΝ-ΓΙ-ΠΡΟΣΘΕΤΗ-ΟΙΚ-ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ-ΡΑΠΙΝΤ-ΤΕΣΤ-converted