Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Ελλιπής Επάνδρωση Ιατρού Ειδικότητας Καρδιολόγου στον Β. Έβρο

1. Με το παρόν έγγραφό μας, σας γνωρίζουμε ότι, έχει γνωστοποιηθεί στο σωματείο μας πρόβλημα ελλιπούς επάνδρωσης ειδικότητας καρδιολόγου στην νευραλγικής σημασίας περιοχή του Β. Έβρου.

2. Συγκεκριμένα, μας έχει γνωσθεί ότι, ο ιατρός καρδιολόγος ευρίσκεται στο 219 KIXNE μόνο μια φορά την εβδομάδα (κάθε Τρίτη) ενώ τις υπόλοιπες ημέρες οι στρατιωτικοί εξυπηρετούνται είτε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, είτε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτή η απόφαση περί διακομιδούς ασθενούς με πιθανά καρδιολογικά προβλήματα, καθώς η άμεση αντιμετώπιση, εξ όσων γνωρίζουμε, είναι ιδιαιτέρως σημαντική σε τέτοιες περιπτώσεις.

3. Παράλληλα δε η έλλειψη καρδιολόγου τις υπόλοιπες εργάσιμες ημέρες πλην Τρίτης, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στην πραγματοποίηση της Ετήσιας Υγειονομικής Εξέτασης (ΕΥΕ) των στελεχών στο 219 ΚΙΧΝΕ.

4. Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα πριν περίπου τρία (3) χρόνια, βιώνοντας την ίδια κατάσταση αβεβαιότητας, θρηνήσαμε τον χαμό του συναδέλφου μας ΕΠΟΠ Επιλοχία (ΠΖ) Γ.Π., ο οποίος δεν έτυχε στοιχειώδους ιατρικής φροντίδας και άφησε την τελευταία του πνοή από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου εντός του 219 ΚΙΧΝΕ.   

ΕΣΠΕΕΕ 27/2021 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ 16Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd