Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Διαθέσεις Προσωπικού

ΣΧΕΤ. : Υπ΄ αριθμ. Φ.411/12/362832/Σ.8977/08.12.2021 απόφαση κ. ΥΕΘΑ (ΦΕΚ Β΄ 5700, «Καθορισμός Συμβουλίων Μεταθέσεων των Κλάδων και των Κοινών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξειδίκευση των κριτηρίων και λοιπών θεμάτων που αφορούν στις τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις των αξιωματικών, ανθυπασπιστών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων»)

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 2 του σχετικού δύναται η προσωρινή διάθεση στελεχών και μέχρι τριάντα ημέρες, για κάλυψη επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών που άπτονται της επιχειρησιακής διαθεσιμότητας και μαχητικής ικανότητας των στρατιωτικών Μονάδων.

Ωστόσο, παρά τα ως άνω αυστηρώς καθοριζόμενα, παρατηρείται το φαινόμενο στελέχη που διατίθενται για ορισμένο χρόνο σε Λέσχες – ΚΑΑΥ – Στρατιωτικά Πρατήρια να αναλαμβάνουν καθήκοντα τα οποία δεν προσιδιάζουν στις ειδικότητες τους αλλά ούτε διαθέτουν και τις κατάλληλες γνώσεις, λόγω της μη εκπαίδευσής τους στα υπόψη καθήκοντα (διαχείριση – οικονομικά πόστα κλπ).   

Απόρροια των παραπάνω είναι να δημιουργούνται προβλήματα τόσο στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας, όσο και στο ίδιο το στέλεχος, από τυχόν λάθη οικονομικού ενδιαφέροντος. Το στέλεχος όντας μη εκπαιδευμένο στα καθήκοντα αυτά είναι επιρρεπής σε λάθη. Αποτέλεσμα αυτού είναι να επιβαρύνεται και το ανάλογο οικονομικό κόστος αλλά και τις διοικητικές κυρώσεις με ό,τι συνεπάγεται για την υπηρεσία, το ίδιο το στέλεχος αλλά και κατ’ επέκταση τον οικογενειακό του προϋπολογισμό.

Η Ένωσή μας με βάση τα παράπονα και τις ανησυχίες του προσωπικού προτείνει τη στελέχωση των παραπάνω θέσεων με μόνιμο προσωπικό (μέσα από την διαδικασία των μεταθέσεων) και με την ανάλογη εκπαίδευση και γνώση.    

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία. 

Διαθέσεις-Προσωπικού by ΠΟ ΕΣ