Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

23
Τρι, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Έξοδα Διάθεσης Στρατιωτικού Προσωπικού σε Αεροδρόμια και Λιμάνια

α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1023/25.6.2020 έγγραφό μας

β. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1028/29.6.2020 έγγραφό μας

γ. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1058/3.7.2020 έγγραφό μας

δ. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 7/04.9.2020 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.

Αξιότιμοι κοι Υπουργοί.

Με τα (α) έως και (γ) σχετικά έγγραφά μας είχαμε εκφράσει, μεταφέροντας την αντίδραση των ίδιων των στελεχών, την αντίθεσή μας στη διάθεση στρατιωτικών (αξκών – υπξκών υγειονομικού) για τη στελέχωση σημείων εισόδου της Χώρας, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Υγείας δειγματοληπτικού ελέγχου για COVID-19 σε επισκέπτες.

Η αντίθεσή μας αυτή ενισχύθηκε ήδη με ερωτήματα κ.κ. βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου, επί των οποίων ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, γνώρισε ότι οι προβλεπόμενες για το ένστολο προσωπικό δαπάνες περί οδοιπορικών εξόδων και εξόδων διαμονής και σίτισης, που αφορούν στο εν λόγω, αξιοποιούμενο για τις ανάγκες αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοιού σε σημεία εισόδου της χώρας, στρατιωτικό προσωπικό, καλύπτονται από τον προϋπολογισμό εξόδων του Ειδικού Φορέα «Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας».

Με το (δ) σχετικό έγγραφό της, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.), μας γνώρισε ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα λεπτό στα μόνιμα στελέχη (ιατρούς, νοσηλευτές) που διατέθηκαν στις πύλες εισόδου της Χώρας στη νήσο Λήμνο.

Κατόπιν τούτου παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε: 

  • εάν πράγματι προϋπολογίσθηκαν/διατέθηκαν κονδύλια για τα οδοιπορικά έξοδα και τα έξοδα διανομής και σίτισης στο στρατιωτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ, κοινοποιώντας μας σχετικά έγγραφα, 
  • ποιο το ύψος αυτών, 
  • σε ποιον φορέα διατέθηκαν 
  • γιατί δεν εδόθησαν στα ίδια τα στελέχη και 
  • πότε θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των εμπλεκομένων στελεχών.

ΠΟΕΣ 1247/2020 ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΕΣΠΕΕΛΗΜ 7/2020 ΕΠΙΔΟΜΑ ΙΑΤΡΩΝ by ΠΟ ΕΣ on Scribd