Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Δαπάνες Υγειονομικής Περίθαλψης (Λογοθεραπείες - Εργοθεραπείες)

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 75/20.9.2020 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.

1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.), με το οποίο γνωρίζονται δυσκολίες στη διαδικασία δαπάνης υγειονομικής περίθαλψης (λογοθεραπείες - εργοθεραπείες) και συγκεκριμένα αδυναμία καταβολής μέρους του χρηματικού ποσού που κατέβαλλαν στελέχη και δικαιούνται για εργοθεραπεία/λογοθεραπεία των τέκνων τους, καθόσον, σύμφωνα με την άποψη του ελεγκτηρίου δαπανών της Διοίκησης Υποστήριξης Βάσης (ΔΥΒ) για τις παρασχεθείσες ως άνω θεραπείες, οι οποίες, λόγω αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊου, προβλέφθηκε να μπορούν να λαμβάνουν χώρα και με τηλεδιάσκεψη (μεταξύ παιδοψυχιάτρου και τέκνου), δεν υφίσταται κρατική τιμή.

2. Κατόπιν τούτων, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια καθαρώς γραφειοκρατική διαδικασία, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας και την αποκατάσταση τυχόν προβλήματος, προκειμένου να δοθούν τα ποσά που δικαιούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα τέκνα των οποίων υπεβλήθησαν σε εργοθεραπεία/λογοθεραπεία μέσω τηλεδιάσκεψης, ωσάν οι θεραπείες αυτές να έλαβαν χώρα με φυσική παρουσία του τέκνου ενώπιον του ιατρού με επίσκεψη στο ιατρείο του.

...........................

ΘΕΜΑ : Δαπάνες Υγειονομικής Περίθαλψης (Λογοθεραπείες - Εργοθεραπείες)

1. Με το παρόν έγγραφό μας σας μεταφέρουμε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοί μας, τέκνα των οποίων, λόγω ψυχοκινητικής ανωριμότητας και προβλημάτων στον λόγο χρειάζονται εργοθεραπείες, λογοθεραπείες και παρακολούθηση από παιδοψυχίατρο.

2. Οι ανωτέρω συνάδελφοί μας κάθε μήνα κατέθεταν μια σειρά από δικαιολογητικά προκειμένου ένα μέρος της δαπάνης που κατέβαλλαν για τις ανωτέρω πράξεις να τους επιστραφεί.

3. Πληροφορηθήκαμε ότι συνάδελφός μας, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία και μέσω δαπάνης να του επιστραφεί το νόμιμο ποσό που του αναλογεί, του εγνώσθη ότι δεν αποζημιώνονται οι θεραπείες μέσω τηλεδιάσκεψης καθόσον δεν υφίσταται κρατική τιμή.

4. Κατόπιν των ανωτέρω και θεωρώντας ότι το ζήτημα είναι άδικο ως προς τους γονείς, διότι εν μέσω πανδημίας (covid-19) και κατά τη διάρκεια του γενικού κλεισίματος (lockdown) της Χώρας μας, πραγματοποιήθηκαν συνεδρίες νομίμως μέσω τηλεδιάσκεψης ώστε οι γονείς, σε συνεργασία με τους γιατρούς, να παρέχουν το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά τους, καταβάλλοντας ακριβώς το ίδιο ποσό ως κόστος των συνεδριών, ωσάν να ήταν και ενώπιον των ιατρών σε επίσκεψη στο ιατρείο τους.

5. Η Ένωσή μας θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι καθαρά γραφειοκρατικό, καθόσον η ως άνω ενέργεια (εργοθεραπεία – λογοθεραπεία μέσω τηλεδιάσκεψης) προβλέφθηκε σαν μέτρο προς αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού και ως τέτοιο (γραφειοκρατικό) μπορεί να επιλυθεί άμεσα, με το να δέχονται οι αρμόδιες Υπηρεσίες ως δικαιολογητικό και την απόδειξη παροχής υπηρεσιών από τον αντίστοιχο ιατρό για τη θεραπεία που παρείχε με τηλεδιάσκεψη είτε σχετική προς τούτο βεβαίωση.

ΠΟΕΣ 1365/2020 ΔΑΠΑΝΕΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΕΣΠΕΕΛΕΣΒ 75/2020 ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd