Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Κάλυψη Δαπανών Απόκτησης Πτυχίων Ξένων Γλωσσών για ΟΒΑ

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Με το παρόν έγγραφό μας, σας μεταφέρουμε παράπονα συναδέλφων μας Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), στους οποίους, στην προσπάθειά τους να λάβουν τη δαπάνη που κατέβαλλαν για την απόκτηση πτυχίων ξένων γλωσσών, ως προβλέπεται για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά τη διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών, τούτα (τα δικαιολογητικά) τους επιστρέφονται με το αιτιολογικό ότι όσα στελέχη υπηρετούν ως ΟΒΑ στις ΕΔ δεν δικαιούνται της αποζημίωσης.

Επειδή θεωρούμε το γεγονός πολύ σοβαρό, καθόσον οι συνάδελφοί μας ΟΒΑ, τουλάχιστον για εμάς, δεν είναι στελέχη Β’ κατηγορίας, έχοντας αποδείξει διαχρονικώς την αξία τους και την προσφορά τους στις ΕΔ, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας και την καταβολή του δικαιούμενου εφάπαξ χρηματικού ποσού για την κάλυψη της δαπάνης απόκτησης πτυχίου ξένων γλωσσών από τους ΟΒΑ.

Με αφορμή δε το ως άνω γεγονός, οφείλουμε να τονίσουμε ότι τα στελέχη που υπηρετούν ως ΟΒΑ στις ΕΔ πρέπει να έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της Υπηρεσίας, όπως άλλωστε και ο κ. Υπουργός σε κάθε απάντησή του στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αναφέρει ως μέριμνα προσωπικού. 

ΠΟΕΣ 1540/2021 ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΠΟ ΟΒΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd