Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Χορήγηση Ειδών Ιματισμού σε Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ)

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 029/06.3.2022 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ.

1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ.), με το οποίο μεταφέρονται παράπονα συναδέλφων - μελών της Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), στους οποίους αν και δικαιούνται δεν τους έχουν χορηγηθεί ακόμη είδη ιματισμού, με συνέπεια να αναγκάζονται οι ίδιοι να τα προμηθεύονται από το ελεύθερο εμπόριο για κάλυψη άμεσων υπηρεσιακών αναγκών (πχ στρατιωτική παρέλαση 25ης Μαρτίου).

2. Θεωρώντας ότι αφ΄ ενός οι οικονομικές απολαβές ενός Οπλίτη Βραχείας Ανακατάταξης δεν του επιτρέπουν αγορές υπηρεσιακού εξοπλισμού από το ελεύθερο εμπόριο και αφ΄ ετέρου και πρωτίστως ότι η χορήγηση ειδών ιματισμού σε ΟΒΑ είναι υποχρέωση της Υπηρεσίας παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να χορηγηθούν τα προβλεπόμενα και αναγκαία είδη ιματισμού στους ΟΒΑ σε χρόνο πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2022.

3. Περαιτέρω, παρακαλούμε όπως διερευνηθεί ποιοι ΟΒΑ προμηθεύτηκαν με ιδίους πόρους είδη ιματισμού, από τα προβλεπόμενα που έπρεπε να τους χορηγηθούν, από το ελεύθερο εμπόριο για υπηρεσιακές ανάγκες ενόψει της ως άνω παρέλασης και να καταβληθούν τα ποσά που οι ίδιοι κατέβαλαν από τον προσωπικό τους προϋπολογισμό.

ΠΟΕΣ 348-2022 ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΒΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΕΣΠΕΕΚ 029-2022 Χορήγηση Ειδών Ιματισμού Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ) by ΠΟ ΕΣ on Scribd