Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Μέτρα Πρόληψης στο Προσωπικό των Στρατολογικών Υπηρεσιών

1. Με το παρόν έγγραφό μας, επιτρέψτε μας να σας μεταφέρουμε, στην προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας προκειμένου να περιορίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού, περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα την τρέχουσα εβδομάδα στη Στρατολογική Υπηρεσία Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και μας εγνώσθη σχετικώς, κατά το οποίο πολίτης ερχόμενος στη Χώρα από την Αγγλία, παρουσιάσθηκε για να τακτοποιήσει το θέμα της ανυποταξίας του, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης και πιθανότατα, χωρίς ο ίδιος να τεθεί σε «καραντίνα» κατά τις υποδείξεις της Πολιτείας.

2. Περαιτέρω, μας εγνώσθη ότι, σε πλήθος Στρατολογικών Υπηρεσιών ανά την Επικράτεια, δεν υπάρχουν τα ελάχιστα μέτρα προφύλαξης του απασχολούμενου προσωπικού (τουλάχιστον γάντια και αντισηπτικά) και παρά την ελαχιστοποίηση των πολιτών που εμφανίζονται για τακτοποίηση των στρατολογικών τους υποχρεώσεων, εξακολουθεί και παρουσιάζεται ικανός αριθμός.

3. Αν και ανακοινώθηκε στην επίσημη σελίδα της Στρατολογίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η δυνατότητα υποβολής αιτημάτων χωρίς προσέλευση στις Στρατολογικές Υπηρεσίες, εν τούτοις δεν έχει επικοινωνηθεί καταλλήλως, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται τα ως άνω περιστατικά.

4. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως, κατά κρίση σας:

α. Πρωτίστως, ανακοινώσετε την ως άνω δυνατότητα υποβολής αιτημάτων στις Στρατολογικές Υπηρεσίες, μέσω όλων των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας προς ενημέρωση όλων των Ελλήνων πολιτών, σε συνεχιζόμενες ολιγόλεπτες ανακοινώσεις τους.

β. Απαγορεύσετε την πρόσβαση πολιτών στις Στρατολογικές Υπηρεσίες με ανάρτηση σχετικών εντύπων – ανακοινώσεων στις θύρες των στρατοπέδων (όπου εδρεύουν οι Στρατολογικές Υπηρεσίες) και των Στρατολογικών Υπηρεσιών.

γ. Χορηγήσετε άμεσα κατάλληλο εξοπλισμό στα στελέχη που απασχολούνται στις Στρατολογικές Υπηρεσίες (γάντια και αντισηπτικό υγρό).