Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Διοικητική Μέριμνα για το Προσωπικό των ΕΔ

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 161/22.3.2020 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.

1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), με το οποίο προτείνονται διοικητικά μέτρα ενίσχυσης του προσωπικού που υπηρετεί/επιχειρεί στον Έβρο και τα οποία είναι τα ως εξής:

α. Η μετακίνηση του προσωπικού προς και από τον νομό Έβρου να γίνεται με μισθωμένα / επιτασσόμενα λεωφορεία Τουριστικών Γραφείων, ώστε να διασφαλίζεται ο μη συγχρωτισμός προσωπικού εντός τους (10 άτομα ανά λεωφορείο), ή με εκμετάλλευση του σιδηρόδρομου.

β. Να εξασφαλιστεί από έτερες Μονάδες (εκτός Έβρου) η επάρκεια υπηρεσιακών οχημάτων για να εξασφαλίζεται η λήψη προστατευτικών μέτρων μη συγχρωτισμού κατά τις «εσωτερικές» μετακινήσεις (εντός νομού Έβρου).

γ. Να μισθωθούν / επιταχθούν ξενοδοχειακές μονάδες του νομού Έβρου, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι συνάδελφοι που μετακινούνται σε αυτόν, εγκαταλείποντας τους θαλάμους κι επιτρέποντας τις Διοικήσεις να εστιάσουν στη λήψη προστατευτικών μέτρων του οργανικού τους προσωπικού.

δ. Να διατίθενται γεύματα μέσω delivery των Λ.Α.Φ., με έξοδα και μέριμνα της Υπηρεσίας, στους χώρους διαμονής των στελεχών (ξενοδοχεία).

ε. Να διατεθούν αντισηπτικά, γάντια και μάσκες σε όλο το προσωπικό, συνοδευόμενο από οδηγίες χρήσης κι εφαρμογής.

2. Θεωρούμε ότι, στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους μας τις τελευταίες ημέρες, αλλά και σε αυτές τις δύσκολες που έρχονται, καμία πρόταση δεν φαντάζει ουτοπία και ανεφάρμοστη. Μπορούμε όλες και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικά και σε κάποιες των περιπτώσεων και νομικά εμπόδια, προκειμένου να παραχθεί ένα αποτέλεσμα που θα αποφέρει την ελπίδα και εν τέλει το δικαίωμα στη ζωή σε όλες και όλους τις/τους συμπολίτες μας.

3. Κατόπιν τούτων, θεωρούμε ότι τα ως άνω ελάχιστα προτεινόμενα και όχι υποδεικνυόμενα από την Ομοσπονδία μας, μπορούν να εφαρμοστούν σε όλη την Επικράτεια, προκειμένου να ενισχυθεί έτι περαιτέρω η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις - το προσωπικό τους - να σταθούν όρθιες και ετοιμοπόλεμες ακολουθώντας πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων για την προστασία τους, ώστε να συνδράμουν όπου και όταν απαιτηθεί.

..............

ΘΕΜΑ : Προληπτική Ιατρική (Μέτρα Διαχείρισης και Προστασίας Κατά της Μετάδοσης της COVID-19 στο Προσωπικό μου Μετακινείται στον ν. Έβρου)

Αξιότιμε Στγέ.

Μέλη – συνάδελφοί μας που μετακινούνται στον νομό Έβρο, στο πλαίσιο της συνδρομής τους για τη φύλαξη των συνόρων της Χώρας μας, μας μετέφεραν την έντονη ανησυχία και προβληματισμό τους, σχετικά με τα μέτρα προστασίας που είτε δεν λαμβάνονται, είτε με ιδιαίτερη καθυστέρηση λαμβάνονται για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα:

α. Κατά την μετακίνησή τους με οχήματα της Υπηρεσίας από την Ξάνθη προς τον νομό Έβρου και αντίστροφα, δεν υλοποιείται το μέτρο του μη συγχρωτισμού του προσωπικού και γίνεται εκμετάλλευση όλων των θέσεων των οχημάτων. Αντίστοιχα, το ίδιο συμβαίνει και κατά τις «εσωτερικές» μετακινήσεις στις Μονάδες που υποστηρίζουν.

β. Στην προσπάθεια της Υπηρεσίας εξεύρεσης θαλάμων οι οποίοι θα φιλοξενήσουν το προσωπικό, χρησιμοποιούν παλαιούς, ακατάλληλους θαλάμους, χωρίς λουτρά και αντίστοιχη υποδομή.

γ. Η «αραίωση» του προσωπικού σε θαλάμους δεν επιτυγχάνει την απόσταση ασφαλείας ατόμου από άτομο (>1,5 μέτρου), ενώ παρατηρείται οι θάλαμοι που φιλοξενούν 5 ή 8 συναδέλφους μας να έχουν εμβαδό μικρότερο των 75 ή 120 τμ αντίστοιχα, οπότε και δεν τηρείται η αξίωση του 1 ατόμου ανά 15 τετραγωνικά μέτρα.

δ. Ελλείπουν αντισηπτικά, γάντια και μάσκες προστασίας ακόμη και από το προσωπικό παρασκευής και διάθεσης γεύματος (μάγειρες, εστιάτορες).

ε. Η παράθεση των γευμάτων να πραγματοποιείται κατά τρόπο που δεν τηρείται η απαγόρευση του συγχρωτισμού άνω των 10 ατόμων.

Αντιλαμβανόμενοι τη δυσκολία της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από:

α. Την πίεση που ασκείται στα σύνορα της χώρας μας από πρόσωπα που επιχειρούν παράνομα να τα διαπεράσουν.

β. Την εξάπλωση του κορωνοϊού που απειλεί την υγεία των συναδέλφων μας επιφέροντας δικαιολογημένη ανησυχία και φόβο, περισσότερο για να μην τον μεταδώσουν σε συγγενικά τους πρόσωπα.

γ. Την κούραση των στελεχών εξαιτίας, αφενός της συμμετοχή τους -για πολλοστή φορά σε λίγες εβδομάδες- σε αποστολή φύλαξης στον νομό Έβρου κι αφετέρου από τις λοιπές υποχρεώσεις τους στις οργανικές τους Μονάδες.

Παρακαλούμε όπως ερευνήσετε τα ως άνω καταγγελλόμενα και επέμβετε αποφασιστικά στην επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται.

Οι ταχέως εξελισσόμενες καταστάσεις, απαιτούν και ταχεία αντίδραση, η οποία πρέπει να εδράζεται στην πρόβλεψη και στην πρωτοβουλία, λαμβάνοντας γενναίες και αποτελεσματικές αποφάσεις οι οποίες θα εξασφαλίσουν την συνεχή παρουσία υγιούς προσωπικού στον Έβρο και την μη εξάπλωση του κορωνοϊού τόσο εντός όσο και εκτός στρατεύματος, σεβόμενοι τις πρωτοφανείς προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού και του ελληνικού λαού που κινούνται στην αυτή κατεύθυνση.

Στο παραπάνω πλαίσιο, παρακαλούμε όπως άμεσα εξετάσετε:

α. Την μετακίνηση προσωπικού προς και από τον νομό Έβρου με μισθωμένα / επιτασσόμενα λεωφορεία Τουριστικών Γραφείων, ώστε να διασφαλίζεται ο μη συγχρωτισμός προσωπικού εντός τους (10 άτομα ανά λεωφορείο), ή με εκμετάλλευση του σιδηρόδρομου.

β. Την εξασφάλιση από έτερες Μονάδες (εκτός Έβρου) την επάρκεια υπηρεσιακών οχημάτων για να εξασφαλίζεται η λήψη προστατευτικών μέτρων μη συγχρωτισμού κατά τις «εσωτερικές» μετακινήσεις (εντός νομού Έβρου).

γ. Την μίσθωση / επίταξη ξενοδοχειακών μονάδων του νομού Έβρου, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι συνάδελφοι που μετακινούνται σε αυτόν, εγκαταλείποντας τους θαλάμους κι επιτρέποντας τις Διοικήσεις να εστιάσουν στη λήψη προστατευτικών μέτρων του οργανικού τους προσωπικού.

δ. Την διάθεση γευμάτων μέσω delivery των ΛΑΦ, με έξοδα και μέριμνα της Υπηρεσίας, στους χώρους διαμονής των στελεχών (ξενοδοχεία).

ε. Την διάθεση αντισηπτικών, γαντιών και μασκών σε όλο το προσωπικό, συνοδευόμενο από οδηγίες χρήσης κι εφαρμογής.

ΠΟΕΣ 473/2020 ΕΠΙΤΑΞΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΕΣΠΕΕΞ 161/2020 ΠΡΟΣ ΑΔΦΞ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ by ΠΟ ΕΣ on Scribd