Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το τελευταίο διάστημα διακινείται εντόνως παραπλανητική και δυσφημιστική προς την Ομοσπονδία μας πληροφορία ότι η Π.Ο.Ε.Σ. θέλει να καταστρέψει τις/τους συναδέλφους Εθελοντές Μακράς Θητείας, όπως έκανε με το μισθολόγιό τους. Επιφυλλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της προς εκείνη και εκείνον που διαδίδει, κατά την άποψή μας, τέτοιου είδους δυσφημιστικά σχόλια, διακινώντας έγγραφα προς εξασφάλιση δικαιώματος, σας προτρέπουμε να είσαστε επιφυλακτικοί σε όλα όσα σας παρουσιάζουν ως αληθοφανή. Για ακόμη μία φορά η άγνοια οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις που, δυστυχώς, εφόσον προκαλούνται παράγουν αποτέλεσμα που δύσκολα αναστρέφεται.

Έτσι και το 2008. Εθελόντριες Μακράς Θητείας προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας την εξομοίωσή τους με τις Εθελόντριες/Εθελοντές των νδ 445/1974 και 707/1977, οι οποίοι "κόλλησαν" πίσω από τους αποφοίτους ΑΣΣΥ. Ανέκαθεν η Ομοσπονδία μας διατεινόταν ότι το θέμα δεν είναι νομικό αλλά βούλησης. Αποτέλεσμα της προσφυγής αυτής ήταν το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών να ξεχωρίσει μια για πάντα τους 2 θεσμούς. Με τις αποφάσεις αυτές εις χείρας το Δημόσιο, όσο και να προσπαθούσε η Π.Ο.Ε.Σ. να πείσει ότι πρόκειται για συναφείς θεσμούς, μας έκλεινε την πόρτα.

Βήμα βήμα λοιπόν και με προσεκτική τακτική διεκδικούμε και δεν παρασυρόμαστε από συναισθήματα, θεωρώντας ότι όλα μπορούμε να τα επιλύσουμε στα δικαστήρια. Το 2019, μετά από συνεχόμενες και πιεστικές οχλήσεις και αφού η βούληση ωρίμαστε, επήλθε, δια του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Ρήγα, αλλαγή, δίδοντας στους ΕΜΘ το βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων.

Υπομονή λοιπόν. Μην παρασύρεστε. Προσοχή στο τί και προ παντός στο πώς διεκδικείτε. Η μισθολογική αποκατάσταση θα επέλθει σύντομα. Μην καταστρέφουμε ό,τι κτίζουμε.