Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αθήνα, 09 Μαρτίου 2022

Με αφορμή πρωτοπόρα δικαστική απόφαση Περιφερειακού Πρωτοδικείου που δικαιώνει συναδέλφους μας, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν την Π.Ο.Ε.Σ., τις πρωτοβάθμιες ενώσεις της και το νομικό παραστάτη της κ. Αντωνακόπουλο Γεώργιο, διατάσσοντας το Δημόσιο να τους καταβάλλει σημαντικά ποσά για την αποζημίωση της νυκτερινής τους εργασίας, εμφανίστηκαν για ακόμη μία φορά συνάδελφοί μας στρατιωτικοί, οι οποίοι παρουσιάζοντας δημοσιεύματα, κάνοντας το άσπρο μαύρο και σχολιάζοντας διοχετεύοντας λάθος συμπεράσματα, προσπαθούν, απομονώνοντας κομμάτια κειμένου, να παραπλανήσουν και να συκοφαντήσουν την Π.Ο.Ε.Σ. ισχυριζόμενοι ότι η Π.Ο.Ε.Σ. προέτρεπε τους συναδέλφους να μην καταθέσουν αγωγές για την αποζημίωση της νυχτερινής τους εργασίας. Ψέμα στο ψέμα και ανακρίβεια στην ανακρίβεια.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την πραγματική ενημέρωση όλων σας επισημαίνουμε τα εξής:

- Αρχές του 2019 σε ανακοίνωση της η Π.Ο.Ε.Σ. ανέφερε τα εξής: «… ο νομικός παραστάτης της Ομοσπονδίας μας, δικηγόρος Αθηνών κ. Γεώργιος Αντωνακόπουλος, κατ΄ εντολή της ΠΟΕΣ, κατέθεσε εγκαίρως στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αίτηση κατά των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, αναφορικά με την μη εισέτι αποζημίωση της νυκτερινής μας απασχόλησης, όπως σχετικός νόμος ορίζει.  Το ΣτΕ κρίνοντας επείγον το θέμα προσδιόρισε την εκδίκαση της υπόθεσης, σε σύντομο σχετικά χρόνο, για τη 13η Μαΐου 2019, στο Στ΄ Τμήμα του. Ευελπιστώντας ότι μέχρι τότε (εννοώντας τη 13η.5.2019) … Δε χρειάζεται βιασύνη. Δε χρειάζεται προς το παρόν η κατάθεση καμίας αγωγής για τα νυκτερινά μας. Το μόνο που πρέπει προς το παρόν να κάνετε, είναι να καταθέσετε αναφορά στη Μονάδα σας και να λάβετε αντίγραφό της (με αριθμ. πρωτ.) και μαζί με τη βεβαίωση που θα σας χορηγήσει η Μονάδα σας, να τα παραδώσετε στην οικεία Περιφερειακή Ένωση της Π.Ο.Ε.Σ.».

Αρχές του 2020 βλέποντας ότι η κοινή υπουργική απόφαση που θα καθόριζε τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής της ως άνω αποζημίωσης δεν είχε εκδοθεί, η εκδίκαση της 13ης.5.2019 είχε ήδη αναβληθεί οίκοθεν από το ΣτΕ και ότι στον προϋπολογισμό του 2020 δεν είχαν συμπεριληφθεί τα ποσά που απαιτούνταν για την αποζημίωση της νυχτερινής μας εργασίας, η Π.Ο.Ε.Σ. καλούσε με σχετική ανακοίνωσή της που συμπεριελάμβανε ενημερωτικό σημείωμα του νομικού παραστάτη της, ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ τις/τους συναδέλφισσες/ους να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσω των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων και να προσφύγουν με ατομικές αγωγές πλέον στη δικαιοσύνη  διεκδικώντας την καταβολή της αποζημίωσης για το χρονικό διάστημα από την 01.1. 2017 έως και 31.12.2019.

Η δικαίωση ήρθε. Και όχι μόνο. Η  Π.Ο.Ε.Σ. ζήτησε και, δικαστικώς για ακόμη μια φορά πρωτοποριακά, εξασφάλισε για όλες και όλους όσες/όσους προσέφυγαν μέσω της Π.Ο.Ε.Σ. διακόσια (200) ευρώ επιπλέον για κάθε μία και κάθε έναν ξεχωριστά, ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν.

Η Π.Ο.Ε.Σ. πάντα προέτρεπε και πάντα προτρέπει να διασφαλίζει η κάθε μία και ο κάθε ένας στρατιωτικός τα δικαιώματά του με κάθε νόμιμο μέσο.

Καλούμε τους συναδέλφους στρατιωτικούς που παραπλανούν και συκοφαντούν την Π.Ο.Ε.Σ. να κάνουν λίγο υπομονή.

Προσεχώς θα εκδοθούν πολλές ακόμη παρόμοιες αποφάσεις δικαίωσης συναδέλφων μας που εμπιστεύονται την Π.Ο.Ε.Σ., για το χρονικό διάστημα 2017 – 2019, αυτό το διάστημα για το οποίο νυχθημερόν προσπαθούν να πείσουν ότι η Π.Ο.Ε.Σ. απέτρεψε να κατατεθούν αγωγές.

Πολλές ακόμη παρόμοιες αποφάσεις θα αποδώσουν στις/στους συναδέλφισσες/ους σημαντικά ποσά ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν.

Ας μάθουν και ας πράξουν το ίδιο. Να μην πάει ούτε ένα (1) ευρώ χαμένο για καμία και κανέναν συνάδελφο. Η Π.Ο.Ε.Σ. πρωτοπορεί και δείχνει τον δρόμο. Ας τον ακολουθήσουν και ας τον δείξουν σε όσες και όσους συναδέλφισσες/ους τους εμπιστεύονται.

Καλούμε όλες και όλους σας να συλλέξετε σήμερα κιόλας τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την επόμενη διετία (από 01.1.2020 έως και 31.12.2021 ή και εντεύθεν ακριβόχρονα) και να τα παραδώσετε στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων της Π.Ο.Ε.Σ., της μοναδικής Ομοσπονδίας που πλέον γνωρίζετε πώς κερδίζει μάχες.