Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αγαπητές συναδέλφισσες - Αγαπητοί συνάδελφοι.

Παλεύοντας για τα συμφέροντα των Ελλήνων στρατιωτικών, η Ομοσπονδία μας δίνει ακόμη ένα ραντεβού με την ιστορία, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ενώπιον της Ολομελείας του οποίου (στη μείζονα σύνθεσή του, λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης) εκδικάζεται για ακόμη μία φορά το μισθολόγιό μας. Ένα μισθολόγιο, το οποίο καταρρίφθηκε από το ίδιο δικαστήριο δύο (2) ακόμη φορές στο παρελθόν. Την πρώτη φορά το έτος 2014 με την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 (δείτε εδώ) απόφασή του, μετά από προσφυγή μας και τη δεύτερη φορά το έτος 2016, με την υπ΄ αριθμ. 1125/2016 απόφασή του (δείτε εδώ), μετά από προσφυγή και πάλι της Ομοσπονδίας μας. Ευελπιστούμε ότι και αυτή τη φορά το ίδιο δικαστήριο, ακολουθώντας την ίδια νομολογία θα μας δικαιώσει.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα, με τα οποία γίνεται μια προσπάθεια να απαξιωθεί η ως άνω ενέργεια της Ομοσπονδίας μας, δημιουργώντας ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα από το προσδοκώμενο. Την παραπάνω ημερομηνία (04.10.2019) δικάζεται η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε η Ομοσπονδία μας, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα όλων των εν ενεργεία στρατιωτικών και η αντίστοιχη των υπηρετούντων στο Λιμενικό Σώμα (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.).

Π.Ο.Ε.Σ. - Υπερασπίζουμε τα συμφέροντα όλων των στρατιωτικών - δίνουμε τη μάχη στο ΣτΕ για το μισθολόγιό μας

Με χαρά αναγνώσαμε αλληλογραφία που περιήλθε στην Ομοσπονδία μας, σύμφωνα με την οποία φέρεται να κατέθεσε αίτηση ακύρωσης, μόλις δεκαέξι (16) ημέρες (18.9.2019) πριν την εκδίκαση της υπόθεσης (04.10.2019) και η έτερη συναφής Ομοσπονδία, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των στρατιωτικών ενώσεων - μελών της, συνεπικουρώντας την ενέργεια της Ομοσπονδίας μας.

Θεωρώντας ότι ο αγώνας για τα συμφέροντα των εν ενεργεία στρατιωτικών πρέπει να δίδεται από όλες και όλους, ενωμένα και δυνατά, την 04.10.2019 στην αίθουσα του ακροατηρίου του ΣτΕ, μαζί με την Ομοσπονδία μας, στο πλαίσιο της ενότητας που απηύθυνε η Π.Ο.Ε.Σ., είμαστε σίγουροι ότι θα βρεθεί πλάι - πλάι, υπερασπιζόμενη, συνεπικουρώντας, τα ίδια συμφέροντα και η έτερη συναφής Ομοσπονδία. Τίποτα δεν έχουμε να χωρίσουμε. Τα συμφέροντα όλων των εν ενεργεία στρατιωτικών είναι κοινά. Η μάχη πρέπει να δίδεται και θα δοθεί έξω από τα κάστρα και όχι μέσα σε αυτά.